Dört üniversiteye FETÖ operasyonu: 37 gözaltı

Dört üniversiteye FETÖ operasyonu: 37 gözaltı

FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 4 üniversitede görevli akademik, idari ve kamu işçisi statüsündeki personelden örgüt ile irtibatları tespit edilen 37 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen FETÖ'nün üniversite yapılanmasına yönelik soruşturma devam ediyor.

Örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullanıcısı oldukları ve mesajlaşma içeriklerinin çözümlendiği öğrenilen dört üniversitenin 14'ü eski, 23'ü ise halen görevde olan 37 akademisyen ile idari personelin yakalanması için Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'nce gözaltı, arama ve el koyma kararı verildi.

20 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince, 12 Ekim'de İstanbul, Sakarya ve Gaziantep'te düzenlenen eş zamanlı operasyonda şüphelilerden 20'si yakalandı.

İşlemleri tamamlanan şüphelilerden 2'sinin savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldığı, 18'inin ise adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Diğer 17 zanlının yakalanması için çalışılıyor.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN