Ekrem İmamoğlu'ndan YSK'nın gerekçeli kararına ilk yorum: Gerekçeden 'çaldılar' çıkmadı

Ekrem İmamoğlu'ndan YSK'nın gerekçeli kararına ilk yorum: Gerekçeden 'çaldılar' çıkmadı

YSK'nin gerekçeli kararına ilişkin CHP kanadından bir açıklama da Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu, ''YSK'nın 250 sayfalık gerekçeli kararında 'çaldılar' ibaresi çıkmadı. Bize 'çaldılar' diyen bu kişiler gidecek bu 16 milyon insandan tek tek özür dileyecek. Hatta tövbe edecek'' dedi.

31 Mart seçimlerinde halk oylarıyla seçilen ancak AKP ve MHP'nin itirazları sonucu YSK tarafından mazbatası alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habergolobal TV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) gerekçeli kararına ilişkin "Bana göre hiçbir şey ifade etmiyor. Sadece 100 sayfaya yakınında ilçelerdeki isimler yazılmış. Edebiyat dersinde kompozisyona konu olarak çalışılmamışsa sayfalarca yazarsınız. YSK başkanı olmak üzere şerh yazan kişiler var. Gerekçede seçim iptali için uyumsuzluk görülmemiştir deniyor. Bir başka şerhte ise seçimin iptaline hukuki bir uyarlılık bulunmamaktadır deniyor. Türkiye tarihinde başka böyle bir örnek yok. Sandık kurulu başkanının kamu görevlisi olmaması seçmene yüklenecek bir husus değil. Kendi yaptıları şayet bir hata ise bundan 16 milyon insanı cezalandırılıyorlar. Hani çalma nerede? Bu ülkenin bütün yöneticileri hem de Ramazan ayında, iftar sofralarında çaldılar dediler. Bu milletin vicdanına sığar mı bu anlayış." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN