El Bab şehitleri Furkan Yavaş ve Okan Altıparmak'ın naaşlarına DNA testi

El Bab şehitleri Furkan Yavaş ve Okan Altıparmak'ın naaşlarına DNA testi

Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü IŞİD'in El Bab bölgesindeki bombalı araçlı saldırısında şehit düşen 16 askerden astsubay kıdemli çavuşlar Furkan Yavaş ile Okan Altıparmak'ın cenazeleri DNA testi sonucu teşhis edildi.

Suriye'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü IŞİD militanlarının saldırısında şehit düşen 16 askerden Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde görevli astsubay kıdemli çavuşlar 30 yaşındaki Furkan Yavaş ile 24 yaşındaki Okan Altıparmak'ın cenazeleri, ailelerinden alınan DNA örnekleriyle teşhis edildi.

AİLELERİNDEN ÖRNEK ALINDI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 24 Ağustos'ta başlatılan ve 126 günden bu yana yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda geçen 21 Aralık'ta terör örgütü IŞİD'li teröristlerin El Bab bölgesinde düzenlediği saldırılarda şehit olan 16 askerden 14'ünün cenazeleri, işlemlerinin ardından memleketlerine gönderilerek toprağa verilmişti. Saldırıda teşhis edilemeyen Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde görev yapan astsubay kıdemli çavuşlar Furkan Yavaş ile Okan Altıparmak'ın cesetlerinin belirlenmesi için ailelerinden DNA örnekleri alındı.

Astsubay Kıdemli Çavuş Furkan Yavaş

Şehit Yavaş için İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde oturan emekli polis babası Süleyman Sırrı Yavaş'tan, şehit Altıparmak için ise İstanbul Üsküdar'da oturan babası Yaşar Altıparmak'tan kan örnekleri alındı.

Astsubay Kıdemli Çavuş Okan Altıparmak

Yapılan DNA analizinde kimlikleri belirlenen şehitlerin Gaziantep'te bulunan cenazeleri, işlemlerinin tamamlanmasının ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek. Şehit Yavaş'ın İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde, ikizi Oktay Altıparmak'ın da asker olduğu belirtilen Okan Altıparmak'ın ise memleketi Konya'nın Seydişehir ya da babasının oturduğu Üsküdar'da toprağa verileceği belirtildi.

GAZİANTEP/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN