Emniyet'in HTS raporundan: Barkey ile Kavala'nın 2010-2016 yılları arasında iletişimleri yok

Emniyet'in HTS raporundan: Barkey ile Kavala'nın 2010-2016 yılları arasında iletişimleri yok

Gezi davasından beraat eden, 15 Temmuz soruşturması kapsamında yeniden tutuklanan Osman Kavala'nın ABD'li Henry Barkey ile görüştüğü iddiasını Emniyet'in 23 Ekim 2017 tarihli HTS raporu çürüttü. Kavala ve Barkey'e ait ikişer telefonda yapılan incelemede, 01/01/2010 - 15/07/2016 arasında herhangi bir iletişim kaydına rastlanmadığı belirtildi.

Gezi Parkı davasından beraat eden ve hakkında tahliye kararı verilen Osman Kavala, bir gün sonra 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklandı.

Kavala'yı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk eden Savcılık, 15 Temmuz organizasyonuyla suçlanan ve hakkında yakalama kararı olan ABD'li Henry Barkey ile Kavala'nın 15 Temmuz darbe girişiminden 3 gün sonra Karaköy'de bulunan bir lokantada bir araya geldiğini iddia etti.

"KARAKÖY'DE TESADÜFEN KARŞILAŞTIK"

Kavala, bu iddiaya tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemede şu cevabı verdi:

"Toplantılar vesilesiyle bir araya geldiğimizde kahve sohbetlerimiz oldu. Henry J. Barkey ile 18 Temmuz 2016 tarihinde akşam yemeği için gittiğim Karaköy Lokantası'nda tesadüfen karşılaştım. Ben o akşam kültürel miras konusunda uzman olan Prof. Christina Maranci ve Prof. Scoot Redford ile yemek yiyordum. 15/16 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşen UNESCO Toplantısı'nda Ani'nin Dünya Kültür Mirası Listesi'nde kabul edilmesi ve Ani ile ilgili uluslararası bir sergi yapılmasını görüştük. Henry J. Barkey lokantaya girdiği zaman kendisiyle selamlaştık. Onu misafirlerimle tanıştırdım ancak kendisi bizimle birlikte oturmadı. Kiminle oturduğunu hatırlamıyorum.

"BİR KEZ BİLE TELEFONDA GÖRÜŞMEDİM"

Henry Barkey de DW Türkçe'ye verdiği mülakatta "Osman Kavala ile bir kez bile telefonda görüşmedim. Osman'ı içeride tutmak için uyduruyorlar. Osman'ın en büyük şanssızlığı benim o gün Karaköy Lokantası'na gitmiş olmam." ifadelerini kullandı.

Savcılığın sevk yazısında "Yapılan iletişim analizlerinden de anlaşılacağı üzere, darbe girişimi öncesi ve sonrasında yoğun irtibatlarının bulunduğu..." ifadeleri de yer almıştı. Kavala, ilk gözaltına alındığı tarih olan 2017 yılının Ekim ayında da Barkey'le irtibatı ve 15 Temmuz'un organizasyonu ile suçlanmıştı.

2019'nun Ekim ayında ise söz konusu suçlamalardan beraat etmiş, sadece Gezi Parkı eylemlerinin organizasyonu ve finansmanıyla ilgili davada tutukluluğu devam etmişti.

20-02/22/00.jpgEmniyet'in 23 Ekim 2017 tarihli mahkemeye gönderdiği HTS raporu

EMNİYET'İN HTS RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Indepedent Türkçe'nin haberine göre, Osman Kavala'nın, Barkey ile telefon görüşmesi yapıp yapmadığına ilişkin, Kavala'nın ilk gözaltına alındığı 2017 yılının Ekim ayında, mahkemeye Emniyet'in 23 Ekim 2017 tarihli HTS Analiz Raporu gönderildi.

Kavala ve Barkey'e ait ikişer telefonda yapılan incelemede, 01/01/2010 - 15/07/2016 arasında herhangi bir iletişim kaydına rastlanmadığı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN