En lezzetli bayram kavurması nasıl yapılır? Kavurma nasıl yapılır? İşte tarifi

En lezzetli bayram kavurması nasıl yapılır? Kavurma nasıl yapılır? İşte tarifi

Kavurma nasıl yapılır? En lezzetli bayram kavurması tarifini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Kurban bayramının vazgeçilmezi kavurma pişirme yöntemlerini ve nasıl yapıldığını detaylı olarak sayfamızdan görebilirsiniz.

Kurban Bayramı’nın baş tacı kavurmanın en lezzetlisi, kendi yağında yapılanı. Bazı yörelerde ‘sızgıt’ denilen kavurma, kendi yağında kavrulduğu için uzun süre saklanıp tüketilebilme özelliğine de sahip. Kavurma, yüzlerce yıldır Türk kültürünün vazgeçilmez lezzetlerinden, etin bol olduğu Kurban Bayramlarının da baş tacı. İşletme sahibi Hatice Erkan’a göre ise baş tacı kavurmanın en lezzetlisi kendi yağıyla yapılanı.

ESKİDEN KÜPLERDE SAKLANIRDI

Bazı yörelerde ‘sızgıt’ adı verilen kavurmanın, yüzlerce yıl önce keşfedilmiş bir saklama yöntemi olduğunu söyleyen Erkan, eskiden küplerde saklanan kavrulmuş etlerin, şimdilerde saklama kapları ya da tencerelerde buzdolabında tutulabileceğini ifade etti.

Kavrulmuş etin arzu edildiği zaman yemeklerde ya da sade olarak tüketilebileceğini belirten Erkan’ın kavurma tarifi şu şekilde:

Kuşbaşı haline getirilmiş kuyruk yağları önceden ısıtılmış tencereye atılır ve yüksek ateşte sotelenir. Ardından kısık ateşte iyice eritilen kuyruk yağına, kuşbaşı doğranmış etler ilave eldir. Etler, önce yüksek ateşte, ardından suyunu salması için kısık ateşte pişirilir. Tencerenin ağzı kapatılır ve kuyruk yağıyla kavrulan etlerin suyunu çekmesi beklenir. Ardından tuz ve isteğe göre kekik eklenir. Kavurma servisi için, pilav, kuru soğan, taze biber ve yine arzuya göre dilimlenmiş domates tercih edilebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN