Esenyurt 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları: Son dakika İmamoğlu Yıldırım Esenyurt oy farkı

Esenyurt 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları: Son dakika İmamoğlu Yıldırım Esenyurt oy farkı

23 Haziran İstanbul seçim sonuçları için Esenyurt oy oranları hayati öneme sahip. Gözler 31 Mart'ta 100 binden fazla seçmenin sandığa gitmediği ilçede. Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki 13 bin oy farkı düşünüldüğünde Esenyurt 23 Haziran Seçim Sonuçları sonuca etki edecek kadar değerli. En çok Kürt Kökenli seçmenin bulunduğu ilçede Öcalan'ın HDP'ye yaptığı çağrı etkili olacak mı? Oylar sayılırken Karar.com seçim 2019 sayfasından "Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım Esenyurt oy farkı kaç?" sorusunun cevabını son dakika haberleriyle birlikte ekrana yansıtıyor. İşte Esenyurt seçim sonuçları son durum ve diğer detaylar...

23 Haziran Esenyurt seçim sonuçları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında belirleyici olacak. Çünkü ilçe 556 bin 619 seçmen sayısı İstanbul seçmen sayısının yüzde 0.5'ine denk geliyor. 31 Mart seçim sonuçlarına göre HDP destekli CHP adayı MHP destekli AK Parti adayına 6 puana yakın fark attı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında ise Ekrem İmamoğlu, 230 bin 121 oy, Binali Yıldırım ise AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım 198 bin 864 oy aldı. İlçe Belediye Meclisi'nde ise AK Parti yüzde 45.48 ile yarışı önde bitirdi. Bu tabloda Millet İttifakı adayı CHP'li Ekrem İmamoğlu'na destek veren HDP yüzde 11.10 oy aldı.

SON DAKİKA ESENYURT SEÇİM SONUÇLARI SON DURUM

Oy sayımı sürerken gözler son dakika Esenyurt 23 Haziran seçim sonuçları oy dağılımında olacak. Soru şu: AK Parti yüzde 11'lik Kürt seçmenden oy alabilecek mi? Binali Yıldırım Esenyurt oy oranı değişecek mi? Karar Esenyurt İstanbul seçimleri son durumu aşağıdaki linkten son dakika haberleri ile canlı olarak grafiklere yansıtıyor. 

19-06/18/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1560867567.jpg

31 MART EKREM İMAMOĞLU BİNALİ YILDIRIM OY ORANLARI

31 Mart seçim sonuçlarına göre Esenyurt'ta İmamoğlu'nun 230 bin 121, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın ise 198 bin 864 oyu bulunuyor. almıştı. Saadet Partisi'nin adayı 3 bin 171, BTP'nin adayı bin 117, TKP'nin adayı 370, Vatan Partisi adayı 637, DP adayı bin 88 ve DSP adayı bin 45 oy almıştı. CHP ve İYİ Parti'nin kurduğu Millet İttifakı adayı Kemal Deniz Bozkurt, yüzde 51,55 oy oranı ve 227 bin 146 oy ile seçimi kazanmıştı. AK Parti ile MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı adayı Azmi Ekinci, yüzde 45,93 oy oranı ve 202 bin 379 oy ile seçimi kaybetmişti. CHP adayına destek veren HDP ise İlçe Belediye Meclisi seçimlerinde yüzde 11.10 oy almıştı. 

ESENYURT SEÇİM SONUÇLARI İMAMOĞLU YILDIRIM OY FARKI (23 HAZİRAN 2019)

HDP'nin Millet İttifakı'na resmen dahil olmadan verdiği destekle hem CHP ilçe adayı hem de İBB adayı Ekrem İmamoğlu yarışı önde tamamlarken Esenyurt adeta Kürt seçmenlerin tercihleri için turnusol kağıdı olmuştu. 23 Haziran'a giden süreçte, sandıklar kurulmadan 3 gün önce teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın HDP'ye yaptığı tarafsızlık çağrısı bu kez Ekrem İmamoğlu-Binali Yıldırım oy farkını nasıl etkileyecek. Karar seçim 2019 sayfasında 23 Haziran Esenler seçim sonuçlarını 31 Mart Esenler seçim sonuçları ve oy oranları ile karşılaştırarak dakika dakika takip edebilirsiniz. 

19-06/22/esenyurt-secim-sonuclari.jpg
31 Mart'ta Esenler'deki seçim tablosu böyle şekillenmişti. 

23 HAZİRAN'DA 2014 TABLOSU TEKRAR EDER Mİ?

2014 yerel seçimlerinde Esenler tablosu AK Parti yüzde 62,25, CHP 15.01, Saadet Partisi 7.56, MHP 6.74, HDP 6.56 olarak şekillenmişti. 31 Mart ile karşılaştırıldığında Kürt seçmenlerin AK Parti ve SP'den İBB seçimlerinde İmamoğlu'na, ilçe genel meclisinde ise HDP'ye yöneldiği görülüyor. 2014 tablosunun 23 Haziran'da tekrar edip etmeyeceği merak konusu. 

19-06/22/esenyurt-2014-secim-sonuclari.jpg

BİNALİ YILDIRIM'IN VAATLERİ

İstanbul'un tüm ilçelerinde olduğu gibi Esenyurt için de adayların vaatleri önemli bir etken. Peki Binali Yıldırım'ın vaatleri neler? İşte onlardan bazıları: 

Tüm üniversiteli gençlerimize her ay 10 GB ücretsiz internet desteği sağlayacağız.

Öğrencilerimiz İstanbul'da yaşamanın ayrıcalıklarını gönüllerince yaşasın diye Müze ve Şehir Tiyatrolarını ücretsiz hale getireceğiz.

Üniversiteli gençlerimiz için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ve ilçe belediyelerinin spor tesisleri ücretsiz olacak.

Sporu ve sporcuyu desteklemek amacıyla İstanbul'daki 935 amatör spor kulübünün her birine ortalama 100 bin TL'lik malzeme ve ulaşım desteği sağlayacağız.

Aile bütçesini rahatlatacağız. Su faturalarında %46'ya varan indirim yaptığımız gibi İstanbul genelinde doğal gaz ücretine %10 indirim yapacağız.

Devletten sosyal yardım alan tüm dar gelirli ailelere her ay 50 TL'lik doğalgaz ve 80 TL'lik elektrik faturası desteği vereceğiz.

Dar gelirli ailelerin mutlu günlerinde yanlarında olacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapacakları düğünlerde 8.000 TL'lik düğün desteği vereceğiz.

Devlet okullarındaki okul aile birliklerine, ilgili okulun acil ihtiyaçlarına göre destek paketi sağlayacağız. Hem aile bütçesine katkı sağlayacağız hem de okullarımızın niteliğini yükselteceğiz.

İstanbul'daki devlet okullarımızı tıpkı çocuklarımız gibi pırıl pırıl yapacağız. 3.128 Okulumuza temizlik personeli ve temizlik malzemesi desteği vereceğiz. Aile bütçesine katkıda bulunacağız.

Ev kadınlarımızı üretime katacağız. Kadınlarımızın el emeği göz nuru işlerini İBB'nin ilgili birimlerinde satışa sunacağız. Aile bütçelerine katkı sağlayacağız.

50.000 gencimize yarı zamanlı (part time) çalışma imkanı sağlayacağız. Bir yandan onların aile bütçesini rahatlatıp bir yandan da kariyerlerine yön vermeleri için imkan tanıyacağız.

Ekrem İmamoğlu'nun vaatlerinden bazıları ise şöyle: 

30 yeni yüzme havuzu ve 30 yeni kapalı spor salonu açacak ve bu salonların tamamını engelli erişimine uygun olarak tasarlanacak.

htiyaç sahibi 75.000 üniversiteliye öğrenim hayatları boyunca geçerli aylık 400 TL'lik yılda 8 ay burs imkanı

500 kişi kapasiteli 12 kadın 8 erkek öğrenci yurduyla 10.000 kişilik barınma yerleri

YDS, TOEFL, IELTS kursları açacak, kursta başarı gösteren öğrencilerin tek sefere mahsus sınav ücretlerini karşılanacak.

İstanbul Genç Kart ile gençlere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tüm kültür-sanat etkinliklerini ve spor tesislerinde %50 indirim

10 ilçede, 10 adet Gençlik Merkezi kurarak gençlerin sosyal hayata katılımını sağlanacak.

İBB spor tesisi bulunmayan ilçelerde E-Spor Kulübü açacağız. Gençlerin spor yaparak sosyalleşmesi için yerel bir e-spor ligi oluşturalacak.

Bölgesel İstihdam Ofisleri, İSMEK ve Kent Enstitüleri ile gençlere istihdam sağlanacak, iş bulmada yardımcı olunacak.

19-06/22/23-haziran-secim-guvenlik.jpg
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 40 binden fazla polisle seçimin güvenliği için çalışıyor. 

AK PARTİ VE CHP'DEN SEÇİM GÜVENLİĞİNE EKSTRA ÖNLEM

AK Parti oy kullanma ve ardından veri akışında bir dizi tedbir uyguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla her sandık için 9 kişiyi görevlendirildi.

Bu 9 kişinin için içinde asıl ve yedek olmak üzere sandık kurulu üyeleri, veri akışı ve oy sayımında kontrolün sağlanmasından sorumlu müşahitler de var. Her okulda da en az 2, bazı merkezi yerlerdeki büyük okullarda her katta bir avukat da olacak.

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, seçim güvenliği ve veri akışı stratejisini şöyle anlattı: "31 Mart'ta 12-13 bin İstanbul gönüllüsü varken şu an 150 bin kişi görevli olabilmek için başvurdu ve giderek de sayısı artıyor. Sahada çalışanlar da var. Ama şu olacak; o zaman 60 bin görevlimiz vardı, bugün görevli olarak yazdığımız, sistemimizde görevlendirme yapılan kişi sayısı şu an 100 bin civarı. Hâlâ devam ediyoruz, müşahit atamaları örneğin son güne kadar yapılacak. Her sandıkta yedekli çalışabileceğiz. Geçen seçimde seçim günü sandığa kontrole gelen vatandaşlarımızla birlikte 70 bin kişiyle koruduysak bu defa yaklaşık 200 bin kişiyle koruyacağız."

İSTANBUL'UN AYRI DÜNYASI ESENYURT

Esenyurt'un nüfusu 2018 verilerine göre 891 bin 120. Nusun içinde kadınların %51,23 erkeklerin oranı ise %48,77'dir. Yapılaşmanın hızla sürdüğü, 2008 yılında Kıraç'la birleşerek ilçe olan, TEM ve E-5 karayollarına yakın konumdaki Esenyurt, İstanbul'un merkezine epeyce uzak oluşu nedeniyle apayrı bir dünya. Küçükçekmece ve Büyükçekmece gölleri, ilçe sakinlerinin dinlenme ve mesire alanlarıdır. 

Karar.com seçim 2019 sayfasından "Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım Esenyurt oy farkı kaç?" sorusunun cevabını son dakika haberleriyle birlikte ekrana yansıtıyor. İşte Esenyurt seçim sonuçları son durum:

ESENYURT 23 HAZİRAN İBB SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN