Eski AK Parti Sözcüsü Çelik'ten dikkat çeken açıklama: 'Erdoğan buna nasıl müsaade ediyor?'

Eski AK Parti Sözcüsü Çelik'ten dikkat çeken açıklama: 'Erdoğan buna nasıl müsaade ediyor?'

AK Parti'nin kurucularından Hüseyin Çelik, AK Parti'nin seçimde aldığı yenilgi ve son zamanlardaki siyaseti hakkında açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı MHP ile ittifak ve Mehmet Uçum üzerinden eleştiren Çelik'in, "Sarayda kanunların efendisi haline getirilmiş bir komünist bozuntusu var. Ne idüğü belirsiz adam racon kesiyor, parmak sallıyor. Erdoğan buna nasıl müsaade ediyor?" ifadeleri dikkat çekti.

Serbestiyet'ten Hilal Köylü'ye röportaj veren eski bakan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı MHP ile ittifak ve Mehmet Uçum üzerinden eleştirdi. "En büyük yetki Sayın Erdoğan'a aittir." diyen Çelik, bazı isimleri değiştirmek yerine, Erdoğan'ın kendi içsel olarak da hesaplaşma yapması gerektiğini söyledi. AK Parti'nin artık bir kadro hareketi olmadığını belirten Çelik, başarıyı sahiplenip başarısızlığı başka yerlere yüklemenin doğru olmadığını ifade etti.

uuuuu.jpg

'ERDOĞAN BUNA NASIL MÜSADE EDİYOR?'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'un Van sürecindeki tavırlarını da eleştiren Hüseyin Çelik, Uçum'a "Sarayda kanunların efendisi haline getirilmiş bir komünist bozuntusu var. Ne idüğü belirsiz adam racon kesiyor, parmak sallıyor. Erdoğan buna nasıl müsaade ediyor?" ifadelerini kullandı.

AK Parti programını oluşturan 10 kişiden sadece birinin, 53 kurucu milletvekilinden ise yalnızca Faruk Çelik'in parti içinde kaldığını belirten Çelik, "Sivil kurucuların çoğu artık sahnede değil. Bir kısmı aramızdan ayrıldı, bir kısmı ise etkisiz ve yetkisiz bir şekilde kenarda bekliyor." diyerek Erdoğan'ı, kendi çevresindekilerin haklarını ve kendi haklarını koruyan bir lider olarak tanıdıklarını ama bu durumun artık değiştiğini gördüğünü belirtti.

MHP ELEŞTİRİSİ

Hüseyin Çelik, AK Parti'nin seçim yenilgisinin MHP ile olan ittifaka bağlı olduğunu söyleyerek "MHP'nin AKP üzerindeki etkisi, yetkisi AKP'nin 20 katıdır" ifadelerini kullandı.

UÇUM'A SERT SÖZLER

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'un Van sürecindeki tavırlarını eleştiren Hüseyin Çelik, Uçum'a "Sarayda kanunların efendisi haline getirilmiş bir komünist bozuntusu var. Ne idüğü belirsiz adam racon kesiyor, parmak sallıyor. Erdoğan buna nasıl müsaade ediyor?" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı başdanışmanı Mehmet Uçum, Van’daki mazbata kriziyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Muhalefetin tüm aktörlerinin ve daha çarpıcısı iktidar içinde yer aldığı kabul edilen ve neo liberal zehirle zihin dünyalarını batıcılığa teslim etmişlerin Van olayında aldıkları tutumların kaydedildiğini de herkes fark eder” ifadelerini kullanmıştı.

Uçum’un sözlerine AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu “Parti içindeki Kürt aktörlerin fikirlerini özgürce ifade etmelerini nasıl bekleyebiliriz? Onlar da film “aslında bölücü” mü sayılacaklar?” diye tepki göstermişti.

MEHMET UÇUM KİMDİR?

Mehmet Uçum 19 Mayıs 1965 Kars doğumludur. 57 yaşındaki siyaset insanı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi Bölümünde yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Mehmet Uçum uzun yıllar serbest avukat olarak görev yaptı. TESEV üyesidir

Uçum aynı zamanda Demokratik Açılıma Yurttaş Katkısı Platformu ile Yeni Anayasa Platformunun kurucusu ve sözcülerinden biri. Mehmet Uçum evli ve bir çocuk babasıdır.

Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları Derneğinin (PODEM) Kurucu Başkanı ve üyesi olan Uçum aynı zamanda TBMM 25. dönem Kars milletvekili. Mehmet Uçum şu anda Cumhurbaşkanı başdanışmanlığı görevinde bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN