Eskişehir’de 4 akademisyene acı veda

Eskişehir’de 4 akademisyene acı veda

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde dün silahlı saldırı sonucu öldürülen 4 akademisyen son yolculuğuna uğurlanıyor. Cenaze töreninde öldürülen akademisyenlerin yakınları saldırıda ihmal olduğu iddiasıyla rektöre tepki göstererek üzerine yürüdü. Bayar’ın ilk ifadesinde, “Hayatımı mahvettiler, pişman değilim, ben yaptım” dediği öğrenildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesinde Volkan B.’nin silahlı saldırısı sonrasında öldürülen Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak ve Arş. Gör. Yasir Armağan’ın otopsi işlemleri sona erdi. Hayatını kaybedenlerin yakınları ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nden cenazeleri teslim aldı.

18-04/06/cen-1523003565.Jpeg

CENAZEDE GERGİNLİK

Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı cenaze töreninde öldürülen akademisyenlerin yakınları saldırıda ihmal olduğu iddiasıyla rektöre tepki göstererek üzerine yürüdü.

ESKİŞEHİR’DE ACILI AİLELERDEN TEPKİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesinde düzenlenen silahlı saldırının ardından cenazeler için düzenlenen törende acılı aileler tepki gösterdi. Cenaze için tören alanında bekleyen bazı aileler, yakınlarının korunamadığını iddia ettiler. Tören yerine cenazelerin kendilerine verilmesini isteyen aileleri Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ve diğer yetkililer ikna ve teselli etmeye çalıştı.

18-04/06/cenn.jpg

Törenin ardından Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi  Mikail Yalçın ve Arş. Gör. Yasir Armağan'ın cenazeleri defnedilmek üzere Tokat,  Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak'ın cenazesi Kayseri, Fakülte Sekreteri Fatih  Özmutlu'nun cenazesi de Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlı Kırka beldesine götürülmek üzere yola çıktı.

18-04/06/adam.jpg

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı üniversitenin rektörlük binası önünde resmi tören düzenleniyor. Cenazeler, ardından memleketlerine uğurlanacak.

18-04/06/1-1523001060.jpg

PİŞMAN DEĞİLMİŞ

Bayar’ın saldırı nedeniyle pişman olmadığını söylediği öğrenildi.

18-04/06/cenn2.jpg

SİLAHIYLA TESLİM OLDU

Volkan Bayar, fakülte binasının kapısına gelen polislere elindeki tabancayla birlikte teslim oldu. Gözaltına alınan Volkan Bayar, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

18-04/06/cen2.Jpeg

Gelen sağlık ekipleri, vurulan dört kişinin de olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Büyük korku yaşayan öğrenciler ve öğretim görevlileri üzerlerindeki şoku uzun süre atamadı.

18-04/06/2-1523001076.jpg

REKTÖR OLAYI ANLATTI

Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Volkan Bayar’ın önce fakülte dekanının odasına girdiğini belirterek şunları anlattı: “Eğitim Fakültesi Dekanı’nın makamına elinde tabancayla girmiş. Dekan Bey odada yokmuş, tesadüfen fakülte sekreterimiz odadaymış, Fatih Bey’i vurmuş. Daha sonra yan odadaki dekan yardımcımıza ateş etmiş. Sonra üst katta bir öğretim üyemizi ve bir araştırma görevlisini vurmuş. Tabanca tutukluk yapmış. Elinde silahla fakülteden çıkmış. Güvenlikçiler takip etmiş. Uzaklaşırken polis yakalamış. Dört vefatımız var. ESOGÜ camiasına ve arkadaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyorum.”

18-04/06/m1.jpg

‘SORUŞTURMA VARDI’

Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, saldırganla ilgili de şu bilgileri verdi: "Yükseköğretim Kanunu'nun 35'inci maddesi kapsamında, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden doktora yapmak üzere üniversitemize geldi. Akademik ve idari personele yönelik sözlü saldırıları nedeniyle hakkında yürütülen soruşturma vardı. Problemli bir kişiydi."

Eğitim Fakültesi'nde dün öğleden sonra ve bugün yapılacak tüm sınavlar ertelendi. Olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.

18-04/06/m2.jpg

ESKİŞEHİR/İHA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN