Eskişehir'de orman yangını: 15 saatte kontrol altına alındı

Eskişehir'de orman yangını: 15 saatte kontrol altına alındı

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale çalışmaları devam ediyor. Çevre illerden gelen orman işçileri ve dozerlerin de destek verdiği yangında alevlerin etrafı sarıldı. Yangın, 15 saatte kontrol altına alındı.

İlçeye bağlı kırsal Yapıldak Mahallesi civarındaki ormanlık alanda yangın çıktığı ihbarı üzerine ekipler bölgeye sevk edildi.

19-08/14/eskisehirde-orman-yangini-2-_3516_dhaphoto1.jpg

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ile çevre belediyelerden itfaiye ekipleri, karaçam ormanında etkili olan alevleri kontrol altına almak için çalışma başlattı.

19-08/14/eskisehirde-orman-yangini-2-_3516_dhaphoto7.jpg

YANGIN BÖLGESİ ÇEVRELENDİ

Ekiplerin yoğun uğraşları ve iş makinelerinin yardımıyla yangın bölgesi çevrelendi. Olay yerine yakın kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla söndürme çalışmalarına katıldı.

19-08/14/eskisehirde-orman-yangini-2-_3516_dhaphoto9.jpg

Çevre illerden gelen orman işçileri ve dozerlerin de destek verdiği yangında alevlerin etrafı sarıldı.

19-08/14/eskisehirde-orman-yangini-3-_3789_dhaphoto1.jpg

15 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın, karadan ve havadan müdahale sonucu bugün saat 08.00 sıralarında kontrol altına alındı. Sabahın saatlerinde helikopterlerle soğutma çalışması yapıldı. 

19-08/14/eskisehirdeki-orman-yangini-15-saatte-kontrol-altina-alindi_3967_dhaphoto1.jpg

Orman yangının yaklaşık 30 hektarlık alanda etkili olduğu tespit edilirken, karaçam ağaçlarının zarar gördüğü belirlendi.

AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN