Fatih Mehmet Şeker kimdir ve aslen nerelidir?

Fatih Mehmet Şeker kimdir ve aslen nerelidir?

İYİ Parti İstanbul eski Milletvekili Fatih ‘Mehmet Şeker kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır?’ gibi detaylar da merak edilmeye başlandı. Tüm bu gelişmeler karar.com’da…

İYİ Parti’den istifa eden, ‘Fatih Mehmet Şeker kimdir, kaç yaşındadır, aslen nerelidir?’ gibi konular araştırılıyor. MHP’den ayrılarak İYİ Parti’yi kuran ve kurucular arasında olan Fatih Mehmet Şeker partisinden istifa etmişti. İşte gelişmeler…

FATİH MEHMET ŞEKER İYİ PARTİ’DEN İSTİFA ETTİ

İYİ Parti kurucusu, İstanbul 2. bölge 2. sıra Milletvekili olarak Meclis’e giren partinin Genel Başkan Yardımcısı ve 'İyi Türkiye' isimli kitapçığın yazarı Doç. Dr. Fatih Mehmet Şeker, partisinden istifa etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hiçbir gerekçe göstermeden istifa edilmesi durumunda Şeker’in milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiğini savunmuştu. Daha evvel de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yemin töreninde elini öpen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz istifa etmişti. Fatih Mehmet Şeker'in istifasıyla beraber, İYİ Parti'nin meclisteki sandalye sayısı 40'a inmişti.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

FATİH MEHMET ŞEKER KİMDİR?

1975 yılında Mersin’in Erdemli ilçesinde doğan Şeker’in babasının adı Emin, annesinin adı da Elife’dir. Öğretim üyesi, Felsefeci-İlâhiyatçı. Yörük bir ailenin çocuğu olarak 1975’te doğan, Şeker, eğitim hayatını Bursa, İstanbul ve Konya’da devam ettirdi. 1999 yılında Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nden mezun olan Fatih Mehmet Şeker, 2003’te Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisansını ve 2008 yılında da doktorasını bitirdi. 1999-2011 yıllarında Fâtih'te öğretmenlik yapan Fatih Mehmet Şeker, askerlik vazifesini Bitlis'te jandarma-sıhhiye er olarak tamamladı.

19-08/05/fatih-mehmet-seker_2188_b.jpg

ŞEKER, PARTİSİNDEN 31 AĞUSTOS 2018’DE İSTİFA ETMİŞTİ

2012'de felsefe doçenti olan Fatih Mehmet Şeker, 2011-2018 yıllarında İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü, Türk Felsefesi Tarihi kürsüsünde öğretim üyesi olarak görev aldı. 25 Ekim 2017’de kurulan İYİ Parti'nin kurucular kurulunda yer alan Fatih Mehmet Şeker, o tarihlerden 12 Ağustos 2018'e kadar Genel İdare Kurulu üyesi olarak görev aldı. 5 Nisan 2018 yılından 12 Ağustos 2018 tarihine dek İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda eğitim-kültür ve sanattan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev alan Fatih Mehmet Şeker, 24 Haziran 2018 yılında gerçekleşen genel seçimlerde İstanbul milletvekili olarak TBMM’ye girdi. 31 Ağustos 2018 yılında İyi Parti'den istifa etti.

Türk entelektüel tarihi ve siyaset düşüncesi üzerine kaleme aldığı on beş kitabı bulunan Fatih Mehmet Şeker, Selçuklu Türklerinin İslâm Tasavvuru (İstanbul, Dergâh Yay., 2011), İslâmlaşma Sürecinde Türklerin İslâm Tasavvuru (İstanbul, Dergâh Yay., 2016), Türk Dinî Düşüncesinin Teşekkül Devri (İstanbul, Dergâh Yay., 2013), Osmanlı İslâm Tasavvuru (İstanbul, Dergâh Yay., 2013), Türk Entelektüel Tarihinin Teşekkül Devri (İstanbul, Dergâh Yay., 2015), Türk Düşünce Tarihi Açısından Kutadgu Bilig (İstanbul, Dergâh Yay., 2011), Osmanlılar ve Vehhâbîlik (İstanbul, Dergâh Yay., 2016), Osmanlı Entelektüel Geleneği (İstanbul, Dergâh Yay., 2013), Cumhuriyet İdeolojisinin Nakşibendîlik Tasavvuru: Şerif Mardin Örneği (İstanbul, Dergâh Yay., 2007), Modernleşme Devrinde İlmiye: Cevdet Paşa-İbnülemin Örneği (İstanbul, Dergâh Yay., 2011), Türk Dikkati (İstanbul, Dergâh Yay., 2016), Türk Zihniyet Dünyası ve Hayat Felsefesi (İstanbul, Dergâh Yay., 2015), Klasik ve Modern Türk Düşüncesinin Mimarları, Kalemin Dili Türk'ün Gözü ve İyi Türkiye: Bir Yakın Dönem Siyasetnâmesi (İstanbul Aygan Yay. 2018) eserlerini ortaya çıkarmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN