Fişleme kayıtlarına Mazlumder tepkisi: Kirli propaganda

Fişleme kayıtlarına Mazlumder tepkisi: Kirli propaganda

Mazlumder, bir kısım medyada, "CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin PKK'lı adayları" başlığıyla servis edilen haberlere tepki gösterdi.

"Suçun şahsiliği ilkesini ihlal eden kirli propaganda" başlığıyla yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

24 Mart tarihinde devletin istihbarat kayıtlarından çıkarıldığı anlaşılan 229 sayfalık fişleme kayıtları, "İşte isim isim ihanet listesi!" başlığıyla çeşitli gazetelerde ayrıntılı olarak yayımlanmıştır.

Söz konusu kayıtlar kabaca incelendiğinde fotoğrafları da içeren bazı kişisel verilerin, CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin PKK ile bağlantılı adayları denilerek afişe edildikleri görülmüştür.

Haklarında herhangi bir mahkeme kararı bulunmayan kişilerin, “suçun şahsiliği” ilkesine aykırı olarak aile bireyleri, arkadaşları veya katıldıkları yasal eylemler üzerinden örgüt üyesi gibi lanse edilmeleri açık bir hukuksuzluk olup kabul edilemez.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN