Hakim Menekşe Uyar için yurtdışına çıkış yasağı kondu!

Hakim Menekşe Uyar için yurtdışına çıkış yasağı kondu!

Hakkında "örgüt kurma" iddiasıyla soruşturma açılan ve açığa alınan hakim Menekşe Uyar'ın hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, hakkında "örgüt kurma" iddiasıyla soruşturma yürütülen ve açığa alınan hakim Menekşe Uyar'ın yurtdışına çıkış yasağı koydu.

Açığa alınan hakime yurtdışı yasağı!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Uyar hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) başmüfettişlerince hazırlanan ve savcılığa sunulan soruşturma dosyasını değerlendirdi. Uyar hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ile "Cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarını işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin oluştuğunu belirten başsavcılık, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden, Uyar'ın tutuklanması amacıyla yakalanmasına karar verilmesini talep etti.

HSYK tarafından açığa alınmıştı

Dosyayı inceleyen Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Menekşe Uyar'ın adli kontrol hükümleri kapsamında yurtdışına çıkış yasağı koydu.

Menekşe Uyar, kapatılan Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle yetkili hakimken İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi üyeliğine, oradan da Trabzon Hakimliği'ne tayin edilmişti. HSYK tarafından Uyar, 14 Temmuz 2015'te açığa alınmıştı. Bu arada, hakkında tutuklama amacıyla yakalama kararı çıkartılan eski savcı Muammer Akkaş ile ilgili emniyet güçlerinin aramalarının devam ettiği öğrenildi.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN