Hafter güçleri Ankara'nın mesajını aldı: 6 Türk serbest bırakıldı

Hafter güçleri Ankara'nın mesajını aldı: 6 Türk serbest bırakıldı

Libya'nın bir bölümünü kontrol eden Hafter güçlerinin, alıkoyduğu 6 Türk serbest bırakıldı. Türk denizcilerinin tutuklanmalarının ardından Ankara'dan peş peşe sert açıklamalar gelmiş, Dışişleri Bakanlığı "Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir" mesajını paylaşmıştı.

Libya'nın bir bölümünü kontrol eden Hafter güçlerinin, alıkoyduğu 6 Türk serbest bırakıldı.  Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Libya'da Hafter güçlerince alıkonulan 6 Türk vatandaşı gemici serbest kaldı. 

Kaynaklar, Türk çalışanların Libyalı şirket sahipleriyle gemiye geri döndüğü ve kendi istekleriyle çalışmaya devam etme kararı verdiklerini aktardı. 

Dışişleri Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada Hafter'e bağlı güçlere sert uyarıda bulunmuştu. Yapılan açıklamada "Libya'da Hafter'e bağlı illegal milis güçler tarafından altı vatandaşımızın alıkonulması haydutluk ve korsanlık niteliğinde bir eylemdir. Vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir" ifadeleri kullanılmıştı.

OKTAY: MEŞRU HEDEF HALİNE GELECEKLER

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Dışişleri Bakanlığı, Libya Büyükelçiliği ve ilgili tüm birimlerle gerekli çalışmaların hassasiyetle yürütüldüğünü söylemişti. 

Libya’da bulunan Türk vatandaşlarıyla irtibat kurulduğunu, sağlık durumlarının iyi olduğunun bildiren vurgulayan Oktay şunları kaydetmişti: "Alıkonulan vatandaşlarımızın bir an önce serbest bırakılarak Türkiye’ye getirilmesi için ilgili tüm kurumlarımız titizlikle faaliyetlerini sürdürmektedir. Vatandaşlarımızın acilen serbest bırakılmaması halinde bu eylemi yapanlar 'meşru hedef' haline gelecek ve sonuçları ağır olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, tüm kurumlarıyla, dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarımızın güvenliklerini ve haklarını korumakta kararlıdır."

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN