Hamile Uygur kadından yardım çağrısı: Türkiye bizi Çin'e sınır dışı etmek istiyor

Hamile Uygur kadından yardım çağrısı: Türkiye bizi Çin'e sınır dışı etmek istiyor

Avrupa'ya gitmek için yola çıkan fakat Bosna Hersek'ten sınır dışı edilen 6 aylık hamile Doğu Türkistanlı Rena, kızı Esma ile birlikte İstanbul Havaalanı'nda kaderini bekliyor.

Küçük kızıyla birlikte gittiği Bosna Hersek'ten sınır dışı edilen Doğu Türkistanlı Rana, Çin'e iadeedilme korkusu yaşıyor. Rana, "Türk yetkililer şimdi bizi Çin'e iade etmek istiyor. 6 aylık hamileyim, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Lütfen bize yardımcı olun" diyerek yardım istedi.

'KIZIM ESMA ÇOK KORKUYOR'

Havaalanı'na indiğinde kendisine Çin'e sınır dışı edileceğini söyleyerek ağlayan ve bir video çekerek durumunu anlatan 1985 doğumlu Rena Yaermaimaiti, "Türk yetkililer şimdi bizi Çin'e iade etmek istiyor. Ben altı aylık hamileyim, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bosna'dan pasaportunuz sahte diye bizi geri gönderdiler. Kızım Esma çok korkuyor, lütfen bize yardımcı olun" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN