Hrant Dink davasında karar

Hrant Dink davasında karar

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin birtakım suçlar yönünden zaman aşımının dolması ihtimali bulunduğu gerekçesiyle dosyası ayrılan ana dava hükümlülerinden Erhan Tuncel'e 99 buçuk yıl, Ogün Samast'a 2 buçuk yıl, Yasin Hayal'e ise 7 buçuk yıl hapis cezası verildi

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı ana davadan zaman aşımı ihtimaliyle dosyaları ayrılan Yasin Hayal, Ogün Samast ve Erhan Tuncel'in de arasında bulunduğu 9 sanıklı davada karar çıktı.

Sanıklardan Erhan Tuncel, '6 mağdura karşı tasarlayarak ve bomba kullanmak suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs', 'Mala zarar vermek', 'Hrant Dink'in öldürülmesine yardıma teşebbüs', 'Silahlı suç örgütüne üye olma' suçlarından toplam 99 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

19-07/17/1024301827.jpg
Erhan Tuncel

Sanık Yasin Hayal, 'Silahlı suç örgütü kurma ve yönetme' suçlarından 7 yıl 6 ay hapis cezasına, sanık Ogün Samast ise 'Silahlı suç örgütüne üye olmak' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diğer 4 sanık da çeşitli cezalara çarptırıldı, 2 sanığın ise beraatine hükmedildi.

19-07/17/1015617008.jpg
Yasin Hayal

'BUNUN BEDELİNİ KARARI ALDIRTANLARA SORDURTACAĞIM'

Erhan Tuncel'in hükümle birlikte tutuklanmasına karar verildi. Tuncel mahkeme salonunda polis tarafından kelepçe takılarak gözaltına alındı. 

Basın mensuplarının soruları üzerine Tuncel, "Karar hukuksuz bir karar. Diyebilecek bir şey yoktur. Mahkeme kararı kesinlikle yasaya aykırıdır. Ergenekon'u çökerttiğim herkes tarafından bilinmektedir. Aynı yapı bu cezayı vererek beni cezaya bağlamıştır. Herkes Erhan Tuncel'in kim olduğunu biliyor. Bunun bedelini de bu kararı aldırtanlara sordurtacağım" dedi.

19-07/17/1026039719.jpg
Ogün Samast

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN