Hulusi Akar'dan güvenli bölge açıklaması: B ve C planlarımız hazır

Hulusi Akar'dan güvenli bölge açıklaması: B ve C planlarımız hazır

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'de oluşturulacak güvenli bölgeye ilişkin yaptığı açıklamada "B ve C planlarımız hazır. Kendi faaliyetlerimiz olacak" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerle ilgili, "Hakkımızı hukukumuzu sonuna kadar koruyacağımızı herkes bilmeli. Doğu Akdeniz'de oldu bittilere müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hulusi Akar açıklamalarında önce çıkan satır başları:

"Barışçıl çözümden yanayız. Türkiye'nin içinde olmadığı hiçbir çözümün yaşama şansı olmadığını tekrarlamak istiyorum. Oldu bittiye müsaade edilmeyeceğini herkesin bilmesi lazım.

"BİZİM İÇİNDE OLMADIĞIMIZ"

Tüm bu yaklaşımlarımıza rağmen bizim içinde olmadığımız bir kararla buradaki siyasi, askeri, ekonomik sorunları çözmeye kalkışmanın beyhude olduğunu aktarmak istiyorum.

"SONUNA KADAR KORUYACAĞIZ"

Hakkımız hukukumuz var, komşularımızın bunlara uymasını istiyoruz. Bu konudaki hak ve hukukumuzu koruma konusunda kararlı olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Gücümüzü maksadımızı kimse test etmesin, bu bir tehdit değil.

ABD HEYETİ İLE BARIŞ KORİDORU GÖRÜŞMESİ

ABD ile müşterek harekat merkezi kısa süre içinde kurulacak. Bazı süreler koyduk, program dahilinde yapılacakları ortaya koyduk. Bu bölgede hiçbir şekilde terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceğimizi ortaya koyduk. Temennimiz, müttefikimiz olan ABD'nin ve askerlerinin yaptıkları konuşmalar ve sözler çerçevesinde bu sürecin ilerlemesine gayret göstereceklerine inanmak istiyoruz. Herhangi bir aksilik çıktığı zaman bizim kendi planımızı devreye koyacağımızı belirttik. B ya da C planı, kendi faaliyetlerimiz de olacak. Koridorun derinliği 30-40 kilometre olmalı, bu konuda adım atılacağını tahmin ediyoruz.

İDLİB KONUSU

Rusya nezdinde bize saldırı olursa misli ile mukabele edeceğimizi dile getirdik. Biz burada ateşkesin sürdürülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Değişik kurumlarımız vazifeler yapıyorlar. Ilımlı muhalifler kendi topraklarını korumak için gayret gösteriyorlar. Tüm bu olumlu görüşme ve niyetlere rağmen Rusya destekli Rejim ahlak dışı saldırılarını sürdürüyor. Yaşlı genç demeden haziran ayından bu yana 400 civarında sivil ve masum insan hayatını kaybetmiş durumda. 1000'den fazla Suriyeli kardeşimiz de yaralanmış durumda. Zaman zaman 12 gözlem noktamıza saldırı oluyor. Açıkça Rusya nezdinde de dile getirdik. Burada bize yönelik saldırılara misliyle mukabele ettiğimizi ve edeceğimizi dile getirdik. Onlar da bunun yanlışlıkla olduğunu söylüyor. Bu ızdırabın bitmesi için Rusya'yla görüşmelerimiz sürüyor.

FETÖ İLE MÜCADELE

Hassasiyetimiz sürdürüyoruz. Rehavet söz konusu değil. Hani terör örgütü yalnızca TSK'ya değil ülkemizin bütün birimlerine sızmış ve nüfuz etmiştir. Devletin diğer kurumları da mücadelelerini sürdürüyor. Bu iş bitti noktasında değiliz. Yeni bilgi her şekliyle nereden gelirse gelsin hukuk çerçevesinde değerlendirmesi yapılıyor. TSK etkin, caydırıcı ve saygın statüsünü aynen devam ettiriyor. TSK 'Ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışında görevini devam ettiriyor.

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARI

PKK, YPG bunların hiçbirinin birbirinden farkı yok. Hava harekatlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Amacımız bunları yuvalandıkları inlerinde etkisiz hale getirmek. Burada Irak'ın toprak bütünlüğüne karşı bir şey asla söz konusu değil. Asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız. Bizim bütün mücadelemiz teröristlerle. Maksadımızı terör örgütünün üst yöneticileri anladı ama biz alttakilerin de gerçekleri görmelerini bekliyoruz.

S-400 TESLİMATI 

Rusya'dan S-400 tedarikine ilişkin soru üzerine, Akar, birinci filonun birinci bataryasının teslimatının tamamlandığını hatırlattı. "Ağustos-eylül ayında ikinci bataryanın intikali söz konusu" diyen Akar, "Bir taraftan kurulum, diğer taraftan eğitimlerle aralık ayının sonunda ilk harekat yeteneği dediğimiz hususlar ve daha sonra tam harekat yeteneği dediğimiz hususlar Nisan 2020 için planlanmış durumda. Bunlar gerçekleşecek. Bunlar adım adım ilerliyor." diye konuştu.

Akar, yer seçimi, teşkilat ve kurulum faaliyetlerinin devam ettiğini belirttiği Patriot konusundaki görüşmelerin de ABD'lilerle sürdüğü bilgisini paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN