IBAN'a para gönderme cezası belli oldu! Hem işletme sahibi hem yakınları yandı: Fiş başına rekor ceza

IBAN'a para gönderme cezası belli oldu! Hem işletme sahibi hem yakınları yandı: Fiş başına rekor ceza

Alışveriş yaparken üzerinde nakit taşımayan müşteriler ödemelerini dükkan sahibinin IBAN hesabına yapıyordu. Ancak konu ile ilgili sıkı bir denetim geldi. Hem işletme sahibi hem yakınları yandı! Artık IBAN’a para göndermek ceza, miktarı belli oldu! Fiş başına rekor ceza...

Son dönemde lokanta, berber gibi başta küçük işletmeler olmak üzere IBAN yoluyla ödeme almanın yaygınlaşması, vergi kaçırma konusunda endişelere neden olmuştu. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu 'usulsüz uygulamaya' karşı önlem alarak denetimleri sıklaştırdı.

IBAN'A PARA GÖNDERME CEZASI NE KADAR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN'a para alıp karşılığında herhangi bir fatura veya fiş kesmeyen esnaflara yönelik denetimlerini artırdı. Yapılan denetimler sonucunda, her bir fiş karşılığında işletmelere 3 bin 400 TL ceza kesiliyor.

Ekipler, sahada esnaf esnaf dolaşarak denetimlerini gerçekleştiriyor ve IBAN ile ödeme alıp fiş kesmeyen işletmeleri tek tek tespit ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, her bir fiş ve faturayı yakından takibe alırken, işletme sahiplerinin yakınlarının banka hesaplarını da inceleme altına aldı.

YAPAY ZEKA İLE TAKİP EDİLECEK

Mali Müşavir Murat Bal, ATV Haber'e yaptığı açıklamada, "Devlet burada paranın izini sürecek. 3 bin 400 TL ceza kesilecek. Yapay zeka bu IBAN hareketlerindeki tutara ve işlem sayısına dikkat edecek. Eğer işlem miktarı ve tutarı şüpheli şekilde fazlaysa o zaman bu su akıllı süzgece takılacak. Denetimin olacağının söylentisi bir IBAN'ın bir kere yolunu kesti" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN