İki ilde talan ve istila başladı! Başıboş geziyorlar, insanlara aldırış etmeden meyve-sebzeleri yediler, köylüler çaresiz

Yaz aylarında özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlar, bahçelerine dadanan canlılardan muzdarip. İki ilde köylülerin çektiği görüntüler, izleyenleri hayrete düşürdü. İşte o anlar...

Elazığ'ın Keban ilçesinde aç kalan yaban domuzları ilçe merkezine indi. Yerleşim alanlarına girip bağ ve bahçelere büyük zarar vermeye başlayan domuzlar, vatandaşları kara kara düşündürmeye başladı. Bahçelere dadanan ve ağaçlara zarar veren domuz sürülerinin özellikle gece saatlerinde göründüğünü ifade eden vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi.

basibos-gezen-domuzlar-korkuttu-2.jpg

İNSANLARA ALDIRIŞ ETMEDEN TARLADA GEZDİLER

Elazığ'ın Yurtbaşı ilçesinde bir çiftçi tarlada yaban domuzlarına rastladı. Domuzlar çiftçiye aldırış etmeden tarlada gezdi. O anlar cep telefonu kamerası ile görüntülenirken, domuzlar bir süre sonra uzaklaşarak gözden kayboldu.

basibos-gezen-domuzlar-korkuttu-4.jpg

BAĞ VE BAHÇELERE ZARAR VERDİLER

Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Gökçeöz köyünde kırsal alanda aç kalan domuz sürüsü, köyün çevresindeki, bağ bahçe ve tarlalara inerek yiyecek arıyor. Bağ ve bahçelere zarar veren domuz sürüsü vatandaşlar tarafından görüntülendi. Vatandaşları uzaklaştırdığı domuz sürüsü ormanlık alana kaçarak gözden kayboldu.

basibos-gezen-domuzlar-korkuttu-3.jpg

"SÜRÜLER HALİNDE KIÖYE GELİYORLAR"

Ayıların her gün bağ ve bahçelere zarar verdiğini belirten Gökçeöz köyü Muhtarı Mustafa Söylemiş, "Domuz sürüleri köylülerimizi ve muhtarlığımızı adeta canından bezdirdi. Hemen hemen her gece 20-30 adet domuzdan oluşan sürüsü, köyümüzün yakınlarına kadar gelerek bağ ve bahçelerimizdeki ekili ürünlere zarar veriyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Her türlü tedbiri alıyoruz, fakat bu hayvanların sonu gelecek gibi değil. Köylü olarak resmen domuzların istilasına uğradık" ifadelerini kullandı.

basibos-gezen-domuzlar-korkuttu-5.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN