'İntegralsiz' yeni müfredata bir tepki de Eğitim Uzmanı Gültekin'den: Seyreltirken mükerrerler seyreltilmeli

'İntegralsiz' yeni müfredata bir tepki de Eğitim Uzmanı Gültekin'den: Seyreltirken mükerrerler seyreltilmeli

MEB yeni müfredatı geçtiğimiz günlerde açıkladı. Yüzde 35'inin sadeleştirildiği söylenen müfredattan bazı konuların kaldırılması tepkileri beraberinde getirdi. Sayısal derslerin içeriği seyreltildi. Lisede, limit ve türev konularının kapsamı artırılırken, integral tamamen kaldırıldı. Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin duruma tepki göstererek Şimdi biz çocuklarımızı hayata hazırlıyorsak integral bunun içerisinde olması gerekir. Seyreltirken mükerrerler seyreltilmeli." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 26 Nisan'da (2024) paylaştığı yeni müfredat taslağında görüş belirleme süresi gelen tepkiler üzerine cumaya dek uzatıldı. Taslakta bazı derslerin içeriği sadeleştirildi, bazı konular ise tamamen kaldırıldı. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adı verilen yeni müfredatın, gelecek yıldan itibaren kademeli şekilde uygulanması planlanıyor.

AYNI KONU ORTAOKULDA DA VAR LİSEDE DE

NTV'den Beyzanur Özer'in haberine göre Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, yeni müfredata tepki gösterdi. Bazı sınıflarda konu tekrarları olduğunu belirten Gültekin "Aynı konu ortaokulda da lisede de karşımıza çıkıyor" dedi. Öğretmenlerimizin müfredatı yetiştiremediğini ve ders saatlerinin yeterli gelmediği vurgulayan Gültekin, "Hatta 60-70 saate çıkması dahi telaffuz edildi. Bu mümkün olmadığına göre müfredat da yetişmediğine göre yapılacak olan şey seyreltmeydi." ifadelerini kullandı.

'İNTEGRAL SAYISAL DERSLERİN TEMELİ'

Müfredatta yüzde 35 sadeleştirme yapıldı, özellikle de sayısal derslerin içeriği seyreltildi. Lisede, limit ve türev konularının kapsamı artırılırken, integral tamamen kaldırıldı. Ancak uzmanlara göre, sayısal derslerde birçok konunun temelinde bulunan integralin kaldırılması öğretmenleri zorlayabilir.

"Biz çocuklarımızı hayata hazırlıyorsak integral bunun içerisinde olması gerekir" diyerek İntegral konusunun kaldırılmasına tepki gösteren Gültekin, "Matematiğe baktığınızda matematiğin kaç konusunu ilgilendiriyor integral. Fiziğin zaten temelini teşkil ediyor. Bunun yanında biyoloji de var bunun yanında kimya da var. Olmadığı yer yok. Öbür taraftan türevin ve limitin sürelerini daha geniş tutuyorsunuz ama integralsiz bir türevden söz edemezsiniz integralsiz bir trigonmetri zaten olmaz. İntegralin olmadığı bir limitten söz edemezsiniz. Evet seyreltilmesi gerekiyordu ama seyreltirken mükerrerler seyreltilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Türk İş Dünya Konfederasyonu ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği de yeni müfredata tepki göstererek "şeffaflık ve eğitimde eşitsizlik" eleştirisinde bulunmuştu.

'LAİKLİK, ATATÜRK VE BİLİM SADELEŞTİRİLMİŞ'

Öte yandan, CHP’li vekiller 3 Mayıs'ta (2024) TBMM’den Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gibi konuların eklendiğini söyleyen CHP Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, "Sadeleşme adı altında cumhuriyet, laiklik, Atatürk ve bilim sadeleştirilmiştir, yerine kendi ajandaları yerleştirilmiştir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN