İŞKUR iş ilanları başvuru ekranı 2019: İŞKUR'dan personel alımı

İŞKUR iş ilanları başvuru ekranı 2019: İŞKUR'dan personel alımı

İŞKUR iş ilanlarına başvurular ve İŞKUR ilanlarına nasıl ulaşılacağı son zamanlarda en çok sorgulananlar arasına girdi. İŞKUR iş ilanları vatandaşların yoğun ilgisine maruz kalıyor. İyi bir iş sahibi olmak için çeşitli araştırmalarını sürdürenler, özellikle İŞKUR iş ilanlarını kolaçan ediyor. Peki İŞKUR iş ilanları sayfasına nasıl erişilir? İşte aradıklarınız…

İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılacağı merak konusu oldu. Türkiye İş Kurumu sayfasından açılan iş ilanları, 2019’da da birçok kişiyi istihdam sahibi yapıyor. İŞKUR iş ilanları 2019'da da ilgi ile takip ediliyor. İŞKUR'daki ilanlara nasıl başvuru yapılacağını araştıranlar, bu İŞKUR'daki ilanlara göre başvurularını gerçekleştiriyor. Güncel alımlar içerisinde şu anda 38 bin açık iş ilanı yer alıyor. Peki İŞKUR iş ilanlarına başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar…

İŞKUR PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

18 yaşını tamamlamış olmak, Kuruma kayıtlı işsiz olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, İş gücünün ikamet edilen şehirde olması, TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak gerekir.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Kurumlarda çalışmak isteyenler, İŞKUR üzerinden açılan ilanlara ‘iskur.gov.tr’ adresinden başvuracak. Başvuru için adayın İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması gerekiyor. Aday 18 yaşını tamamlamış olmalı. malul, dul ve yetim aylığı almamalı. Ayrıca açık öğretim harici öğrenci olmaması, görevine başlayacağı tarih itibarıyla da herhangi bir sosyal yardım almıyor olması şartı aranacak.

19-06/11/kur-is-ilanlari-basvuru-ekrani-2019-iskurdan-personel-alimi-mujdesijpgg.jpg

İŞKUR İŞ İLANLARI NELER?

Aradığınız pozisyonun, meslek grubunun, Çalışma yeri, ülke, il, ilçe, meslek, öğrenim durumu, işyeri türü, ilan no, işyeri unvanı gibi bilgilerin doldurulması gerekiyor. Temizlik görevlisinden büro memuruna, aşçıdan plastik enjeksiyon üretim elemanına, muhasebeciden grafikere pek çok iş kolundan binlerce personel için iş ilanları yer alıyor.
İŞKUR iş ilanları resmi internet sitesi üzerinden yayınlanıyor. Haberimiz içerisinde bulunan ekran üzerinden arama kriterlerini seçerek kendinize uygun iş ilanına ulaşabilirsiniz.

İŞKUR’A NASIL KAYIT YAPILIR?

İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır. İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir. Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez. Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir. İŞKUR’a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

İŞVEREN GİRİŞİ, İŞ ARAYAN GİRİŞİ

Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.

İnternet üzerinden İŞKUR’a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN