İstanbul'daki işini bırakıp eşinin köyüne yerleşti! 5 kovanla başlamıştı, şimdi destekle fabrika gibi oldu

İstanbul'daki işini bırakıp eşinin köyüne yerleşti! 5 kovanla başlamıştı, şimdi destekle fabrika gibi oldu

Uzun yıllar boyunca İstanbul’da çalışan üst düzey yönetici Nurcan Tekneci, eşinin köyüne yerleşerek hayatını baştan aşağı değiştirdi. Köyde 5 kovanla arıcılık işine başlayan Tekneci, adeta fabrika gibi işini büyüttü. İşte detaylar…

İstanbul’un kaosundan ve kalabalığından kaçan 35 yaşındaki Nurcan Tekneci, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Latin Dili ve Edebiyatı Bölümünü okuduktan sonra oldukça başarılı bir iş hayatına başladı. Pandemi döneminde şehrin kaosundan bunalan Tekneci, aldığı radikal bir kararla eşinin köyüne yerleşti ve arıcılık yapmaya başladı.

yeni-proje-33-001.jpg

5 KOVANLA BAŞLADI 65’E ÇIKARDI

Eşinin köyüne yerleşen Tekneci, arıcılık işine 5 kovanla başladı sonrada 65’e çıkardı. Arıcılık işine başladığı dönemde farklı destekler alan Tekneci, KOSGEB faizsiz kadın girişimci kredisi ve Bal Ormanı Projesi Yetiştirme Sahası desteği gibi önemli destekler aldı. Bunun yanı sıra kendini bu alanda daha da geliştirmek için Düzce Üniversitesi'nde Arıcılık Programı'na katılarak eğitimini sürdürmeye başladı.

yeni-proje-34-001.jpg

SADECE GELENEKSEL YÖNTEMLER DEĞİL BİLİMİ DE DAHİL ETTİ

Tekneci, arıcılığı sadece geleneksel yöntemlerle değil, aynı zamanda bilimsel ve modern yaklaşımlarla da ele almak için çeşitli araştırmalar ve çalışmalar yaptı. Bunun için Düzce Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi'nin aktif öğrencisi olarak, yeni nesil arıcılığın tekniklerini öğrenmeye ve uygulamaya önem veriyor.

yeni-proje-35-001.jpg

PROPOLİS, POLEN, PERGA ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR YAPIYOR

Tekneci, yalnızca bal üretimi ile değil aynı zamanda propolis, polen, perga gibi ürünler üzerinde de çalışmalar yürütüyor.

yeni-proje-36.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN