İstanbul’dan sonra Çorum’a da yapılıyor! Müjdeler olsun

İstanbul’dan sonra Çorum’a da yapılıyor! Müjdeler olsun

İstanbul’dan sonra Çorum Belediyesi’nden toplu taşımada devrim niteliğinde proje müjdesi geldi. Metrobüs yapılacak

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrin toplu taşıma sistemine çağ atlatacak yeni bir projenin müjdesini verdi. Yerel seçimlere kısa bir süre kala Başkan Aşgın, Çorum’un ulaşım altyapısını güçlendirecek 41 projenin içinde yer alan ve dikkat çeken metrobüs projesini duyurdu.

ÇORUM’A MODERN ULAŞIM: METROBÜS SİSTEMİ

Başkan Aşgın’ın açıklamalarına göre, şehrin doğu-batı eksenindeki trafiği rahatlatacak ve toplu taşımaya yeni bir boyut kazandıracak olan metrobüs sistemi, Çorum’da ulaşımı kolaylaştıracak. Başkan, “Yeni dönemde metrobüslerle şehrimizi buluşturacağız” diyerek Çorumlular için yeni bir ulaşım döneminin başlayacağının sinyalini verdi.

img-4730-001.jpeg

METROBÜS PROJESİ İÇİN SON AŞAMALARDAYIZ

Başkan Aşgın, metrobüs sisteminin şehre sağlayacağı faydalar hakkında bir ulaşım mühendisliği firmasından alınan raporu paylaştı. Rapor, İstanbul’daki metrobüs sistemine benzer bir sistemin Çorum’da da ulaşımı daha hızlı, kaliteli ve memnuniyeti artıracağını öngörüyor. Başkan, “Artık son aşamalarındayız. İnşallah önümüzdeki süreçte körüklü otobüslerimize ilave olarak metrobüslerle de şehrimizi buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

KONFORLU ULAŞIM İÇİN ENTEGRE SİSTEM

Metrobüs projesinin bir parçası olarak, Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü ile Hastane-Stadyum-Terminal bölgesi arasında ana arter ulaşımını metrobüslerin sağlayacağı belirtildi. Aşgın, ana artere bağlı tali güzergahlardan otobüslerle metrobüs hattının entegre edileceğini ve transfer noktalarında vatandaşların ilave ücret ödemeden konforlu ulaşımın keyfini süreceğini açıkladı.

Çorum Belediyesi’nin bu yenilikçi projesi, şehrin toplu taşıma altyapısını modernize etmeyi ve vatandaşların ulaşım konforunu artırmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN