İzmir'deki sapık doktorun serbest bırakılmasına tepki yağdı

İzmir'deki sapık doktorun serbest bırakılmasına tepki yağdı

İzmir'de meme muayenesi sırasında çok sayıda kadının görüntüsünü gizlice çekip isimleriyle birlikte bir arkadaşlık sitesinde paylaştığı ortaya çıkan doktor adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu karar ise sosyal medyada büyük tepki topladı.

Olay, bir arkadaşlık sitesinde dolaşanların muayene odasında gizlice çekilen görüntüleri fark etmesiyle dün ortaya çıkmıştı. Görüntülerin İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'ndaki bir muayene odasında çekildiği belirlenmişti.

Bunun üzerine, DEÜ Tıp Fakültesinin bir kliniğinde görevli olduğu belirtilen doktor E.B.Ç. bir hastasının polise, muayene sırasındaki mahrem görüntülerinin internette yer aldığı şikayeti üzerine gözaltına alındı.

19-01/10/izmir-de-doktor-skandali-gizlice-hastalarini-cekmis.jpg

TUTUKSUZ YARGILANACAK

İfade verme işleminin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüpheli, 21.20 sıralarında adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Şüpheli E. B. Ç tutuksuz yargılanacak.

Ayrıca, E.B.Ç.'nin ev, işyeri ve aracında yapılan aramalarda 2 telefon ve 3 hardiske incelenmek üzere el konuldu.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Sosyal medya kullanıcıları bu karara Twitter'da tepki gösterdi.

Kullanıcılardan biri, "İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesinde hastaların özel resmini çekip paylaşan doktora soruşturma açıldı. Mahkeme bu adiyi adli kontrol şartı ile serbest bırakmış. Hukuk öğrencisi hocasını öldürür, doktor hasta mahremiyetini ihlal eder. Eğitimde önce ahlak sonra meslek kazandırmalıyız." dedi.

19-01/10/screenshot_1.png

'MUAYENE EDERKEN KAPIYI KİLİTLEMİŞTİ' 

Kendisine ait videonun internet sitesinde yayınlandığını duyması üzerine polise başvuran bir genç kadının da ifadesinde "Videoyu izlediğimde Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi Genel Cerrahi Göğüs Guatr polikliniğinde 04 Ocak'ta muayene edildiğim sırada çekildiğini fark ettim. Muayene ederken kapıyı kilitlemişti. İçerde de başka biri bulunmuyordu. Bu nedenle başka birinin bu videoyu çekmesi imkansız. Muhtemelen yaka kamerası kullanmış. Kendisinden şikayetçiyim" dediği öğrenildi.

 

 

ŞİKAYET ÜZERİNE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Alınan bilgiye göre, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinin bir kliniğinde görevli olduğu belirtilen doktor E.B.Ç. bir hastasının polise, muayene sırasındaki mahrem görüntülerinin internette yer aldığı şikayeti üzerine gözaltına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN