Kırım Tatar Millî Meclisi Başkanı Refat Çubarov'dan çağrı: Bütün konserler iptal edilmeli

Kırım Tatar Millî Meclisi Başkanı Refat Çubarov'dan çağrı: Bütün konserler iptal edilmeli

Kırım Tatar Millî Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Rus Kızıl Ordu Korosu’nun Türkiye’deki konserlerinin Bursa ve Antalya'daki programlarının iptal edilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu fakat tamamının iptal edilmesi gerektiği çağrısı yaptı. Çubarov, bu konserlerin Kırım ve Kafkas halklarının matem günlerine denk gelmesinin provokatif bir eylem olduğunu vurguladı.

Rus Kızıl Ordu Korosu’nun Türkiye’deki konserlerine yönelik kamuoyundan gelen tepkiler sonucu, Bursa, Antalya ve Alanya’daki etkinlikler iptal edildi. KARAR'a konuşan Kırım Tatar Millî Meclisi Başkanı Refat Çubarov, bu iptallerin memnuniyet verici olduğunu belirtirken, koronun başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye’deki tüm konserlerinin iptal edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kırım Tatar Millî Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Türkiye’de planlanan Rus Kızıl Ordu Korosu konserlerinin iptal edilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konserlerin Kırım ve Kafkas halklarının yas günlerine denk gelmesinin provokatif olduğunu belirtti. Çubarov, KARAR Gazetesi'ne ve konserlerin iptal edilmesine destek veren sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerini iletti. Ayrıca, Rusya'nın Ukrayna ve Suriye'de devam eden savaş politikalarına işaret ederek, bu tür etkinliklerin Rus ordusunun propagandasına hizmet ettiğini söyledi.

basliksiz-1a.jpg
Kırım Tatar Millî Meclisi Başkanı Refat Çubarov

"RUSYA'NIN PROPAGANDASINA ALET OLANLAR AMACINA ULAŞAMAYACAK"

Kızıl Ordu Korosu'nun konserlerinin iptali, Türkiye'deki geniş bir kesimin desteğini gördü. Çubarov, Türkiye halkının sağ duyusuna vurgu yaparak, Rus ordusunun propagandasına alet olanların amaçlarına ulaşamayacağını dile getirdi.

'KIRIM TATARLARI VE KAFKAS HAKLARI UKRAYNA'DA RUSYA'YA KARŞI SAVAŞIYOR'

Çubarov, Rus ordusunun Suriye ve Ukrayna'da gerçekleştirdiği askeri operasyonlar nedeniyle milyonlarca insanın mağdur olduğunu ve bu durumun Türkiye'yi de doğrudan etkilediğini belirtti. Ayrıca, Kırım Tatarları, Çeçenler ve diğer Kafkas halklarının Ukrayna'da Rus işgaline karşı savaştığını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN