KPSS giriş belgesi nasıl alınır? KPSS 2019 tercih kılavuzu yayınlandı mı?

KPSS giriş belgesi nasıl alınır? KPSS 2019 tercih kılavuzu yayınlandı mı?

KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? ÖSYM tarafından bugün 2019 yılının KPSS kılavuzu yayınlandı. Merkezi memur alımları hakkında detaylar nedir? Adaylar tercihlerini Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapabilecek. Peki KPSS tercihleri nasıl ve ne zaman yapılacak? Başvuru ücreti ne kadar?

KPSS'ye (Kamu personeli Seçme Sınavı) girmiş binlerce aday bugün yayınlanacak olan kılavuzu bekliyor. ÖSYM, tercih kılavuzunun 09 temmuz 2019 tarihinde yani bugün yayınlanacağını duyurmuştu.

Binlerce aday kılavuzun yayınlanmasıyla ve tercihlerine başladı.

TERCİH KLAVUZU YAYINLANDI (18 TEMMUZ SON GÜN)

Yerleştirme işlemleri için KPSS-2019/1 Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre, adaylar tercihlerini 18 Temmuz'a kadar "https://ais.osym.gov.tr" adresine gönderecek. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 18 Temmuz saat 23.59'da sona erecek.

Açıklamada, adayların tercih sürecinde "KPSS-2019/1 Tercih Kılavuzu"nu dikkatle incelemelerinin önem arz ettiği de bildirildi.

2019 MERKEZİ MEMUR ALIMI YAPILACAK

2018 yılı 1. ve 2. merkezi yerleştirmelerde 4 bine yakın adayın ataması yapılmıştı. Bu atamalar, Lise, Ön lisans ve Lisans mezunlarını kapsıyordu

2019/1 KPSS tercih kılavuzuna göre de Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar tercih yapabilecek. Söz konusu tercihlerde bir çok Bakanlık, üniversite, kamu kurumları ve kamu kuruluşları merkezi memur alımı yapacak.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından boş kadrolar belirtildi ve ÖSYM tarafından Merkezi yerleştirme ile Tercih kılavuzuna yansıtılacak.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

ÖSYM'nin yayınladığı tercih kılavuzuna göre tercihler online ortamda yapılacak. Adaylar ÖSYM tarafından belirtilen banka hesaplarına tercih ücretlerini yatıracaklar. 

https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden T.C. kimlik no ve şifre ile giriş yapılacak. 

Giriş yapılmasının ardından başvuru sürecindekiler sekmesinde bulunan 2019/1 tercih butonuna tıklamak gerekli olacak. Bu buton 9 Temmuz'da aktif olacak.

Başvuru işlemleri yapılırken tercihlerde kurum unvanı, il, ilçe teşkilat ile özel koşullar alanları bulunacak. Bu alanlarda özel koşulların her bir kodun karşılığı kılavuz içerisinde ayrıca belirtiliyor.

Adaylar başvuru yapacakları unvan ve kadrolar ile tercihler için mezun odluları öğrenim düzeyinde lise, ön lisans ya da lisans mezunu olarak başvuru koşullarına uygun oluğunu düşündüğü ve tercihte bulunduğu alanlardan emin olduktan sonra tercihlerini bildir butonuna tıklamaları gerekiyor.

Mezun olduğunuz ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih etmiş olduğunuz kadro/pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapmış olduğunuz tercih sistem tarafından kabul edilmeyecektir.

Tercih işlemleri için başvuru ücreti de olacak. Başvuru ücreti ne kadar?

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM tercih başvuruları için 2019 yılında 20 lira ücret alıyor. 2018 yılında yapılan tercihlerde ise 15 lira başvuru ücreti alınmıştı. Kılavuz açıklandığında başvuru ücreti de netleşecektir.

TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK? (18 TEMMUZ SON GÜN)

ÖSYM, KPSS tercihleri için tarih takvimini yayımlamıştı. 2019/1 KPSS Merkezi tercih kılavuzu 09 temmuz 2019 tarihinde yayınlanacak ve tercih işlemleri için adaylara 9 günlük süre verilecek. Adaylar tercihlerini en geç 18 Temmuz 2019'a kadar tamamlamalı.

KPSS 2019/2 TERCİH TAKVİMİ DE DUYURULDU

ÖSYM 2019 yılı için memur atamaları için 2. merkezi yerleştirme KPSS 2019/2 tercihlerini de 5 Ağustos ile 18 Ekim tarihlerinde yapılacak talep toplamanın ardından 3 ile 12 Aralık tarihleri arasında 2019 yılı 2. yerleştirme yapılacak.

KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (KPSS) NEDİR?
KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ÖSYM tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında görev alacak personelin belirlenmesi amacıyla yapılan sınavların tümüdür. KPSS içerisindeki sınavlar ise adayların mezun olduğu bölüm ve atanacağı kadrolara göre değişiklik göstermektedir. KPSS ile alım yapılan kadrolar A ve B gurubu olmak üzere ikiye ayrılır.

KPSS A VE KPSS B NEDİR?
– A Grubu Kadrolar;
 Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

– B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN