KPSS giriş yerleri belli oldu! Sınav tarihleri ve tüm detaylar

KPSS giriş yerleri belli oldu! Sınav tarihleri ve tüm detaylar

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sınav giriş yerleri belli oldu. Adaylar 3 farklı oturumda gerçekleşecek olan sınav için giriş belgelerini ÖSYM'nin resmi sitesinden alabilecek. KPSS sınav tarihleri de netleşti: Adaylar 14 Temmuz, 20 Temmuz ve 28 Temmuz'da gerçekleştirilecek sınavlarda ter dökecek. KPSS sonuçları ise 29 Ağustos'ta belli olacak.

KPSS giriş yerleri belli oldu. Adaylar ÖSYM'nin resmi internet sitesinden KPSS giriş belgelerini alabilirler.

Adaylar, KPSS'ye girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgelerini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile alabilir.

KPSS SINAVLARI NE ZAMAN? KPSS TARİHLERİ

2019-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri, 14 Temmuz 2019'da gerçekleştirilecek.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) ile KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. oturumu (Hukuk, İktisat, Maliye) 20 Temmuz 2019'da gerçekleştirilecek.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. oturumu (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 21 Temmuz'da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 28 Temmuz 2019'da gerçekleştirilecek.

Adayların tümü, sınavın 14 Temmuz'daki sabah oturumuna girmek zorunda.

İMAM HATİP VE BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ

İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği ve Beden Eğitimi Öğretmenliği alanlarında bu yıl ilk defa ÖABT yapılacağından bu alanlara atanmak isteyen öğretmen adaylarının ilgili alanlarda 2019 ÖABT'ye girmelerinin de zorunlu olacağı kaydedildi.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

14 Temmuz 2019'da yapılacak olan sınavın sonuçlarının 29 Ağustos 2019'da açıklanması bekleniyor. Adaylar sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi aracılığıyla elektronik ortamdan öğrenebilecek.

ÖSYM'DEN SAAT UYARISI

ÖSYM'den konu ile ilgili yapılan duyuruda 14 Temmuz'daki 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavında adayların "Genel Yetenek-Genel Kültür" oturumu için saat 10.00'dan sonra "Eğitim Bilimleri" oturumu için de saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacakları duyuruldu.

KPSS'YE GİRERKEN ÖĞRENCİLERİN BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER NELER?

-Nüfus Cüzdanı ya da TC Kimlik kartı ya da geçerlilik süresi dolmamış pasaport,

-KPSS sınavı giriş belgesi

-Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN