Küçükçekmece kim önde? 23 Haziran Küçükçekmece seçim sonuçları: Yıldırım İmamoğlu oy oranı

Küçükçekmece kim önde? 23 Haziran Küçükçekmece seçim sonuçları: Yıldırım İmamoğlu oy oranı

23 Haziran İstanbul seçimleri Küçükçekmece sonuçları sorgulanıyor. Sandıklar kapandı oy sayımı devam ediyor. Peki Küçükçekmece seçim sonuçları 2019 anlık grafiği nasıl? Ekrem İmamoğlu Küçükçekmece oy oranı kaç? Bu dönem ilçe belediyenin CHP'ye geçtiği Küçükçekmece’de Ekrem İmamoğlu’na kaç oy çıktı? Son dakika haberleriyle seçim 2019 sayfamızda Küçükçekmece seçim sonuçlarını canlı olarak aktarıyoruz.

İstanbullu seçmen, 31 Mart yerel seçimlerinin arkasından YSK tarafından alınan tartışmalı yenileme kararı ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) seçimleri için 23 Haziran günü yeniden sandıklara giderek oy kullandı. CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti adayı Binali Yıldırım arasında geçen Küçükçekmece İBB 23 Haziran seçim sonuçlarında AK Parti ve CHP’nin oy oranı sorgulanıyor. Seçmenler, 23 Haziran İBB seçimlerinde Küçükçekmece’de Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’a kaç oy çıktığını merak ediyor. 31 Mart’ta yapılan seçimlerde Küçükçekmece’de oyların büyük bölümünü CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu almıştı. Peki 23 Haziran Küçükçekmece İBB seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na kaç oy çıktı? Küçükçekmece’de birinci kim oldu? İşte Küçükçekmece seçim sonuçlarına dair detaylar…

23 HAZİRAN KÜÇÜKÇEKMECE İBB SEÇİM SONUÇLARI VE YILDIRIM-İMAMOĞLU OY ORANI

AK Parti ile MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ile CHP ve İYİ Parti tarafından kurulan Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu arasında kıyasıya geçen 23 Haziran Küçükçekmece İBB seçim sonuçları merak ediliyordu. Geçen 31 Mart yerel seçimlerinde İBB için Küçükçekmece’de 231 bin 989 oy alan Ekrem İmamoğlu birinci olmuştu. Binali Yıldırım ise 193 bin 625 oy almıştı. Saadet Partisi 4 bin 694, BTP bin 474, TKP 466, Vatan Partisi 758, DP 980 ve DSP de bin 717 oy almıştı.

23 Haziran Küçükçekmece seçim sonuçları, Binali Yıldırım oy oranı ve diğer detayları bu link ile takip edebilirsiniz. 

31 MART KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE SEÇİM SONUÇLARI

Küçükçekmece'de 129 bin 283 oy alan CHP'nin adayı Battal İlgezdi, oyların yüzde 51,39'unu alarak belediye başkanı olmuştu. AK Parti adayı İsmail Erdem ise yüzde 45,11 oy oranı ve 113 bin 501 oy alarak seçimi kaybetmişti. Saadet Partisi adayı Adem Boz 4 bin 84, TKP bin 534, DSP bin 323, Vatan Partisi 723, BTP 426, DP 379, bağımsız adaylar Cumali Kantarcı 246 ve Memduğ Dağ da 95 oy almıştı. 31 Mart Küçükçekmece seçim sonuçları tablosu şöyle şekillenmişti:

19-06/21/kucukcekmece-secim-sonuclari.jpg

İptal edilen 31 Mart İstanbul seçim sonuçlarında 539 bin 925 seçmenin bulunduğu Küçükçekmece önemli yere sahip. CHP'nin güçlü olduğu ilçede 23 Haziran'da dengelerin çok az bile değişmesi, kararsızların ve AK Parti-CHP dışındaki parti tabanlarının nasıl oy kullandığı önem kazanıyor.

31 MART KÜÇÜKÇEKMECE SEÇİM SONUÇLARI

YSK'nin iptal kararının ardından tartışılan 31 Mart seçim sonuçlarında AK Parti'nin yaptığı itirazlarla geçersiz oylar tekrardan sayılmış, Binali Yıldırım'ın lehine olan oy sayım cetvellerindeki kaydırmalar güncellenmişti. Böylece İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki 29 bin oy farkı 13 bine kadar gerilemişti. Ekrem İmamoğlu yüzde 48,80 yani 4 milyon 171 bin 118 oy almıştı. Binali Yıldırım ise yüzde 48,55 oy oranı ve 4 milyon 149 bin 656 oyla ikinci olmuştu. İstanbul seçim sonuçları ise şu şekildeydi:

19-06/21/istanbul-ss.jpg

Ancak İl Genel Meclisi'nde MHP ile ittifak yapan AK Parti ilk sırada yer almıştı. Millet İttifakı ile seçime giren CHP ise hemen ardından ikinci olmuştu. 

SONAR'IN SAHİBİ HAKAN BAYRAKÇI'DAN İSTANBUL ANKETİ AÇIKLAMASI

SONAR Genel Müdürü Hakan Bayrakçı, AK Parti'nin anket yaptırdığı 4-5 şirketin hiçbirinin sonuçları arasında Binali Yıldırım'ı önde gösteren bulunmadığını öne sürerek "Anketlerde sıkıntının sonuçları gözükünce, Cumhurbaşkanı seçimin kaybedileceğini anladıktan sonra kendini ateşe atmadı" ifadelerini kullandı. İktidarın strateji değişikliğinin seçmen iradesine ciddi etkisinin olmadığını söyleyen SONAR Genel Müdürü Bayrakçı dikkat çeken bir iddia öne sürdü.

Tekrarlanan İstanbul seçimine günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden sahaya inmesini değerlendiren Bayrakçı, şunları söyledi;

“Birlikte çalıştıkları 4-5 anket şirketi var. Onlardan aldığım havadise göre kendilerine Binali Yıldırım’ı önde gösteren hiçbir anket ulaşmamış”

Bayrakçı, seçime günler kala Erdoğan kozunun da sahaya sürüldüğünü, ancak bu strateji değişikliğinin seçmen nezdinde önemli bir etkisinin olmadığını ifade etti.

31 Mart sonrası Erdoğan’ın prestij kaybetmemek adına miting yapmaktan geri durduğunu belirten Hakan Bayrakçı, “Birlikte çalıştıkları 4-5 anket şirketi var. Onlardan aldığım havadise göre kendilerine Binali Yıldırım’ı önde gösteren hiçbir anket ulaşmamış. Bir buçuk puan da olsa daha fazla da olsa Ekrem İmamoğlu önde görünüyor. Bugün baktığımızda anketlerde sıkıntının sonuçları gözükünce, Cumhurbaşkanı seçimin kaybedileceğini anladıktan sonra kendini ateşe atmadı. Bu konuda ‘Ben kefilim, oy verin’ şeklinde kendini dört dörtlük ortaya koyarak çalışırdı fakat anket şirketleri ona sıkıntılı sonuçlar getirince bu sefer kendisinin de prestij kaybedeceğini hesaplayarak geri durdu. Geri durmasının nedeni bence buydu” diye konuştu. Tayyip Erdoğan, kendi prestijini korumak adına geri planda dursa da AK Parti’nin seçime günler kala Erdoğan kozunu devreye soktuğunu ifade eden Bayrakçı, “Son bir haftadır niye atak diye düşünürsek, Binali Yıldırım ve İstanbul’da aylardır canını dişine takmış bir il örgütü var sonuçta. Bu insanlar tüm kozlarını oynamak istiyorlar, dolayısıyla ne olursa olsun Tayyip Erdoğan’a İstanbul’a bir hafta yüklenin şeklinde ricakâr olduklarını düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu an açılışlarda konuşuyor, yani özetle kaybetme ihtimallerinin yüksek olduğunu görerek prestij kaybetmemek için pek dahil olmak istememişti. Ama son haftaya gelindiğinde, elimizde böyle bir imkan da var kullanmadık olmasın diye, elimden gelenin tamamını yaptım dedirtecek bir tarzla tekrar sokaklara çıkıyor diye düşünüyorum” dedi.

CHP'Lİ OĞUZ KAAN SALICI: ANKETLERE GÜVENMEYİN

CHP 27. Dönem İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, 23 Haziran seçimlerine günler kala 'anketlere güvenmeyin' açıklamasında bulundu.
CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, anketlere güvenmeyibn çağrısında bulundu.

Sosyal medyadan açıklama yapan Salıcı şu ifadeleri kullandı:

Tüm İstanbullulara çağrımızdır. Açıklanan anket sonuçlarını dikkate almayın,seçim anketle değil sandıkta kazanılır. Tatildeyseniz geri dönün. İşiniz varsa 1 gün erteleyin. Rehavete değil umuda ihtiyacımız var. Tek bir oyla seçimi kazanacağız o oy senin oyun olacak!

19-06/21/oy-kullanamaycak.jpg

68 BİN 17 SEÇMEN OY KULLANAMAYACAK

YSK, İstanbul'da 23 Haziran'da yapılacak olan seçimde, seçmen listesine nihai şeklini verdi. Buna göre 31 Mart seçimine göre seçmen sayısı 68 bin 17 kişi azaldı. 23 Haziran'da 10 milyon 560 bin 963 kişi oy kullanabilecek. YSK, 23 Haziran’da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminde oy kullanamayacak seçmenlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Buna göre YSK’ya bağlı Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü, 18 Haziran’da İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan verilerle ‘oy kullanamaz’ şerhi düşülecek seçmenleri belirledi. Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre ölmüş olanlar, vatandaşlıktan çıkarılanlar, kısıtlılar ve hükümlüler ile silah altında bulunan toplam 68 bin 17 kişiye seçmen listelerinde ‘şerh’ düşüldü. Oy kullanamayacak kişilerin dağılımı şöyle:

- Hükümlü 8 bin 93,

- Kısıtlı 4 bin 633,

- Ölen 21 bin 157,

- Vatandaşlıktan çıkarılan 359 seçmen

'SİCİLİ, SAYIŞTAY RAPORLARIYLA TESPİTLİ ŞEKİLDE BOZUK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''CHP'nin adayı var. Kimdir bu aday? Kendisi her fırsatta Sayıştay rapolarından söz ederek Büyükşehir Belediyesi'ni itham ediyor. Bu kişinin Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminin 2016 yılındaki faaliyetleriyle ilgili 11 adet kamu zararına yol açan işlem tespit edilmiştir. Kim tarafından? Sayıştay tarafından. Bu zararların kendisinden tazminine karar verilmiştir. Bu adayın (Ekrem İmamoğlu) sicili, Sayıştay raporlarıyla tespitli şekilde bozuktur. Bunlarda (CHP) yalan tepeden tırnağa hepsinde ganimet. Genel Başkanları nasıl yalan söylüyorsa aynen adayları da öyle yalancı ve bunlar aynı zamanda da yalanın ötesinde her türlü oyunu da oynuyor. Şimdi bu şahıs, 'Kim çaldı?' diyor. Bunu bize sormayacaksın, bunu sen kendine soracaksın. Fail ortada, 29 puandan 13 puana nasıl indi?'' açıklamasında bulundu.

İMAMOĞLU'NDAN SAYIŞTAY RAPORU İDDİALARINA CEVAP

23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçiminin CHP adayı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapılan Halkalı Gündüz Çocuk Bakım Evi’ni açtı. İmamoğlu, ''6,5 milyon TL'lik zarar denilen şey, çalışanlarıma vermiş olduğum tavan ücretin üstündeki rakamlardan dolayı'' dedi. Açılışta konuşan İmamoğlu, sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu’na, cumhur ittifakının AK Partili adayı Binali Yıldırım’ın bir televizyon programında kendisi hakkında Beylikdüzü Belediyesi’nde kamu zararı oluşturduğuyla ilgili iddiaları soruldu.

İmamoğlu, “Doğru. Benimle ilgili Sayıştay raporunda, bir zarar raporu var. Belgesini de hazırladım. Yalnız şöyle bir fark var. Bu konuda ifadelerimiz de alındı. Bir davaya dönüşmedi bildiğim kadarıyla. Burada 6,5 milyon TL'lik zarar denilen şey, çalışanlarıma vermiş olduğum tavan ücretin üstündeki rakamlardan dolayı. Beylikdüzü'ndeki çalışanları düşündüğüm için Sayıştay'da sorgulanıyorum. Lüks araçlar veya usulsüz tahsisler vesaire değil. Ben unutmuştum. Binali Yıldırım hatırlattığı için teşekkür ederim. İBB'nin çalışanları nasıl bir belediye başkanı olduğumu görecekler Sayın Yıldırım sayesinde” dedi.

'BEN KENDİME DÜŞEN ETİK DAVRANIŞI YERİNE GETİRDİM'

İmamoğlu, ortak yayının moderatörü İsmail Küçükkaya ile yayın öncesi yaptığı görüşme ile ilgili kendisine yöneltilen soruya da şu cevabı verdi:

Bu konuda görüşme yapılacağı konusunda karar birliği yapmıştı Sayın Mahir Ünal ile Engin Altay. Ondan sonrasını yönetecek olan moderatör. Zaten o da kendi açıklamalarını yapıyor. Bizi aradı, zaten bizimle görüşme yapacağı Mahir Ünal ile Engin Altay görüşmesinde ortaya çıkmıştı. Sayın Mahir Ünal böyle bir açıklama yaptı. Aradı, geldi. Bir talebimiz olup olmadığını sordu. Diğer açıklamaları zaten yaptım. Ben kendime düşen etik davranışı yerine getirdim. Diğer kısmında etik kim davranmadı? Sayın Yıldırım mı davranmadı veya davrandı mı onları bilemem. Onlar kamuoyunun takdirinde. Ben hiçbir şeye müdahale etmedim. Hiçbir zaman bu işi basite almadım. Altı aydır ısrar ediyorum bu işin olması için. Olması için en büyük çaba gösteren benim; bu işi teklif eden kişi de benim. Aynı zamanda bu işe 'vız gelir tırıs gider, kim olursa olsun' diyen de Sayın Yıldırım. Ben öyle bir şey de demedim. Onun ortaya koyduğu bütün önerileri de kabul ettim. Bu kadar basit. ‘O’ dedi, evet dedik. ‘Bu’ dedi, evet dedik. Kaldı ki ben bir kadın olması yönünde teklifimi yapmıştım, onu reddetti. Neden reddetti bilmiyorum. Böyle görüşmeler oldu. Birçok şeyde ben çok şeffafım. Hiç şüpheniz olmasın. Etik davranış konusunda ahlaki prensipleri yukarıdan aşağıya yazın. Kimin buna aykırı davrandığı konusunda çok net görürsünüz.

İsmail Küçükkaya daha önce yaptığı bir açıklamada, İmamoğlu’nun yayında 31 Mart’ı konuşmak istediğini belirtmişti. İmamoğlu bu konuda da, “Tabii ki Sayın Küçükkaya'ya böyle bir talepte bulundum ama bu talebi ben ilk başta Mahir Ünal ve Engin Altay görüşmesinde de gündeme getirdim.

İstanbul konuşulacak diye hatırlarsanız Sayın Yıldırım bir sınır çizmişti, İstanbul tabii ki konuşulacak ama 31 Mart sonucu da İstanbul’la ilgili bir konudur. Bu da konuşulacak. Ben bu talebimi ilk görüşme başladığında ilettim. O gün geldiğinde Sayın Küçükkaya'ya yine ilettim” dedi.

TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN'DAN HDP'YE TARAFSIZLIK ÇAĞRISI

Teröristbaşı Abdullah Öcalan, HDP'ye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için tarafsızlık çağrısı yaptı.

Küçükçekmece seçim sonuçları 2019 anlık grafiği nasıl? Ekrem İmamoğlu Küçükçekmece oy oranı kaç? Bu dönem ilçe belediyenin CHP'ye geçtiği Küçükçekmece’de Ekrem İmamoğlu’na kaç oy çıktı?

23 HAZİRAN KÜÇÜKÇEKMECE SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN