Kurban bayramı tarihi 2019 takvimi: Kurban bayramı ne zaman? Kurban bayramı tatili kaç gün?

Kurban bayramı tarihi 2019 takvimi: Kurban bayramı ne zaman? Kurban bayramı tatili kaç gün?

Kurban bayramı yaklaşırken, tarihler de merak edilir oldu. Kurban bayramı tarihi 2019 takvimine göre kurban bayramı tarihleri de belli olmuştu. Kurban bayramı tarihlerini öğrenenler, kurban bayramı tatilinin kaç gün olduğunu araştırıyor. Peki İslâm dünyasını ilgilendiren ve yılın ikinci büyük dini bayramı olarak bilinen Kurban bayramı ne zaman? İşte Kurban bayramı ile ilgili detaylar…

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2019 takvimi Kurban Bayramı tarihi ile ilgili tüm detayları daha önce paylaşmıştı. Kurban bayramı tarihini 2019 takvimine göre bakıp öğrenenler de şimdiden kurban bayramı tatilini kaç gün olacağını araştırıyor. Kurban bayramında kurbanlarını kesecek olanlar, tatile çıkacaklar, yakınlarını ziyaret ederek sıla-i rahim yapmak isteyenler, kurban bayramı tarihlerini araştırıyor. Kurban bayramı tarihleri ve tatil süresi ise karar.com’da yer alıyor…

2019 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet tarafından paylaşılan takvime göre 2019’da Kurban bayramı 11 Ağustos Pazar günü başlayacak. 10 Ağustos Cumartesi günü ise arefe günü olarak idrak edilecek. Bu yıl kurban bayramı 4 gün olacak ve Kurban bayramı 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban bayramının hafta sonuna denk gelmesinden dolayı bu yıl kurban bayramı tatili toplamda hafta sonunun da eklenmesiyle birlikte 5 gün olacak. Her yıl kurban bayramı tatili 9 gün olarak kutlanıyordu. Henüz bununla ilgili bir gelişme paylaşılmadı. Ancak hükûmet, 15-16 Ağustos Perşembe ve Cuma gününü de tatile dâhil ederse, 17-18 Ağustos cumartesi Pazar ile birlikte kurban bayramı tatili 9 güne çıkabilir. Ancak bunlar tamamen varsayımdır. Kurban bayramı tatilinin net süresi belli olduğunda yine ilk olarak karar.com’dan öğreneceksiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN