Kutsal topraklarda hac coşkusu! 3 milyon Müslüman hacı oldu

Kutsal topraklarda hac coşkusu! 3 milyon Müslüman hacı oldu

Arafat Vakfesi'nin ardından Müzdelife'ye geçip burada da vakfeye duran, daha sonra Cemerat'ta şeytan taşlayan yaklaşık 3 milyon Müslüman, ihramdan çıkarak hacı oldu. Hacıların büyük kısmı sabah ve bayram namazlarını Kabe'de kıldı.

Kutsal topraklardaki yaklaşık 3 milyon Müslüman hacı oldu. Arafat Vakfesi'nin ardından dün akşam saatlerinde kafileler halinde otobüslerle Müzdelife'ye geçen hacı adayları, burada da Vakfe Duası'nı yapıp şeytana atılmak üzere taş topladı. 

19-08/11/basliksiz-1-1565506046.jpg

Gece yarısından itibaren Cemerat'taki şeytan taşlama alanına geçen Müslümanlar, büyük şeytan olarak ifade edilen 'Akabe cemresi'ne 7 taş attı. Daha sonra Kabe'ye giderek ziyaret tavafı ve sa'yi gerçekleştiren Müslümanlar, tıraş olduktan sonra ihramdan çıktı. 

Böylece bu yıl kutsal topraklara Türkiye'den gelen 80 bin civarındaki hacı adayı dahil yaklaşık 3 milyon Müslüman hacı oldu.

19-08/11/basliksiz-1-1565506065.jpg

Hacıların büyük kısmı sabah ve bayram namazlarını Kabe'de kıldı.

MEKKE/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN