KYK burs sonucu ne zaman açıklanır? 2019 KYK yurt başvuruları başladı mı?

KYK burs sonucu ne zaman açıklanır? 2019 KYK yurt başvuruları başladı mı?

KYK burs sonucu ne zaman açıklanır? 2019 KYK yurt başvuruları başladı mı? KYK başvuruları henüz başlamadı. Başvuruların Ekim ayında başlaması bekleniyor. Peki başvurular nasıl gerçekleştirilir? KYK ücretleri 2019 yılında ne kadar? Tüm bu soruların yanıtlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

"KYK burs sonucu ne zaman açıklanır?", "2019 KYK yurt başvuruları başladı mı?" KYK burs ve öğrenim kredisi başvurularının ne zaman başlayacağı ve sonuçların ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Üniversite eğitimini sürdürürken KYK'dan (Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu) maddi yardım alabilmek amacıyla başvuruların nasıl yapıldığı araştırılıyor.

Peki "2019 - 2020 KYK burs ve geri ödemeli burs başvuruları ne zaman başlayacak?", "KYK başvuruları nasıl yapılır?", "Burs ücretleri ne kadar, kaç para olacak?" İşte yanıtlar...

KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Burs ve Geri Ödemeli Burs başvurularının ne zaman ve hangi tarihte başlayacağı hususunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak KYK başvuruları geçtiğimiz yıllarda üniversite yerleştirmelerinin yapılmasının akabinde başlamıştı. Geçtiğimiz yıl da başvurular Ekim ayında başlamıştı.

2019 - 2020 KYK ÜCRETLERİ NE KADAR?

*Lisans ve önlisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2019 yılında 500 TL,

*Yüksek lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2019 yılında 1000 TL,

*Doktora bölümlerinde okuyan öğrenciler 2019 yılında 1500 TL alacak.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayı” yapmaları gerekmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN