Lezita grevi 10'uncu günde sürüyor: 'Bölgede işsizler varken Hindistan'dan işçi getirdiler' iddiası

İzmir'deki Lezita Fabrikası'nın işçileri, toplu iş sözleşmesi için başladıkları greve 10'uncu günde devam ediyor. Grev hakkında konuşan Öz Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Göksel Şengün, bölgede işsizler olduğu halde şirketin, Hindistan'dan getirdiği 50 işçiye işbaşı yaptırdığını öne sürdü. Şengün, fabrikanın greve destek vermek isteyen diğer işçilere 'bir daha iş bulamazsınız' şeklinde tehditlere devam ettiğini aktardı.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita Fabrikası'nda HAK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı Öz Gıda-İş Sendikası üyesi olan işler, toplu iş sözleşme sürecinde anlaşmanın sağlanamaması üzerine greve çıktı. İşçilerin grevi 10 gündür sürerken Öz Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Göksel Şengün, grevle ilgili konuştu.

'BÖLGEDE İŞSİZLER VARKEN HİNDİSTAN'DAN ELEMAN GETİRDİLER'

Sendikanın 7 Mart tarihinde grev kararı aldığını belirten Şengün, "Lezita 5 Mart’ta sanki işsiz insan yokmuş gibi bölgede o kadar çalışmak isteyen insan varken ta Hindistan’dan 50 tane Hintli vatandaşı getirdi, işbaşı yaptırdı. Bu sayınında birkaç gün içerisinde 500’e çıkacağı söyleniyor. Bu Hintli arkadaşlara bölge insanına verdiğinin iki katı maaş vererek, ev kirası almayarak, günde 3 öğün yemek vererek, elektrik ve suyunu karşılayarak çalıştırmaya devam etti." dedi.

'TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANACAK'

Şengün, "İçeride bulunan, greve destek vermek isteyen arkadaşlara ‘greve çıkan asla bir daha geri girmeyecek’, ‘greve çıkan asla bir daha iş bulamayacak’, ‘greve çıkanın çıkışını vereceğiz’ diye yasal olmayan ne varsa hepsini söylemeye devam ediyorlar. Burada insanlar anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye oldular. Lezita hukuksuzluk yapıyor. İşçinin, emekçinin karşısına maalesef devletin kolluk kuvvetini diktiler. Jandarma özel sektörü korumaya devam ediyor. İşçiler kararlı işine dönmek istiyor ama sendikayla birlikte. Bu grev kaç gün sürerse sürsün Lezita iş yerine anayasal bir şekilde Öz Gıda-İş Sendikası girecek ve toplu iş sözleşmesi imzalanacak." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN