LGS nakil tarihleri nedir? 2019 LGS nakilleri ne zaman yapılacak?

LGS nakil tarihleri nedir? 2019 LGS nakilleri ne zaman yapılacak?

2019 LGS nakil tarihleri velilerin ve öğrencilerin araştırdığı konulardan biri. Son günlerin en çok araştırılan sorusu olan "LGS nakil tarihleri ne zaman?", "Yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?" yanıtları ve diğer tüm detaylar...

"2019 LGS nakil tarihleri ne zaman?", "LGS tercih en son ne zaman?" "Yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?" "Nakiller ne zaman ve nasıl yapılacak?"  İlk tercihlerinin sonucuna göre nakil işlemi yapacak olan öğrenci ve velilerin yanıtını aradığı sorulardan bazıları...

İşte konu hakkında detaylar...

2019 LYS NAKİL TARİHLERİ NE ZAMAN?

Birinci nakil tercih başvurularının alınması: 29 Temmuz - 2 Ağustos

Birinci nakil tercih sonuçları: 5 Ağustos’ta açıklanacak.

İkinci nakil başvurularının alınması: 5 - 8 Ağustos

İkinci nakil tercih sonuçları: 10 Ağustos’ta açıklanacak.

NAKİLLER NASIL YAPILACAK?

Yerleştirmeye esas nakiller iki dönemde gerçekleştirilecek. Her dönemde sınavla, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan ve pansiyonlu okullar için de en fazla üçer okul tercihi yapılacak.

Aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla ikisi seçilebilecek.

Öğrenciler yerleştirmeye esas ikinci nakil başvuru döneminde ‘Mesleki Eğitim Merkezleri’ni de tercih edebilecek. Nakil başvuruları, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne yapılabilecek.

YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

Boş kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları 19-23 Ağustos’ta alınacak. Sonuçları ise 6 Eylül’de duyurulacak.

LGS TERCİH EN SON NE ZAMAN?

Tercih süreci bugün (11 Temmuz 2019) saat 17.00 itibariyla sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 1 Haziran’da gerçekleştirilen merkezi sınavın sonuçlarının 24 Haziran’da açıklanmasının ardından tercih süreci başlamıştı.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre 1 Temmuz’da başlayan lise tercihleri bugün bitiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN