Liselere devamsızlık affı 2019: 12. sınıfların devamsızlıklar siliniyor...

Liselere devamsızlık affı 2019: 12. sınıfların devamsızlıklar siliniyor...

Liselere devamsızlık affı 2019 yılında da uygulanacak. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 12. sınıf öğrencilerine yönelik devamsızlık affı getirilecek. MEB tarafından alınan kararın ardından yükseköğretime devam etmeye hak kazanma durumundaki lise son sınıf öğrencileri arasından tüm derslerden başarılı olmasına karşın devamsızlık zamanını aşan öğrencilere, devamsızlık affı getiriliyor. Peki devamsızlık affı tüm liseler için geçerli mi? 9., 10. ve 11. sınıflar da devamsızlık affından yararlanılıp yararlanılamayacağını sorguluyor. İşte devamsızlık affına dair aradıklarınız…

Liselere devamsızlık affı 2019’da da uygulanacak. Son dakika gelen haberlerin ardından liselere devamsızlık affının getirildiği bildirildi. Bunun ardından kaçıncı sınıflara devamsızlık hakkının getirildiği de merak konusu oldu. Yükseköğrenime girecek ve tüm derslerden başarılı olarak devamsızlık süresini aşan 12. sınıflar için devamsızlık affı 2019’da yürürlüğe girecek. Böylece üniversiteye hazırlanan öğrenciler, devamsızlık affından faydalanacak. Peki 9., 10. ve 11. sınıflar da devamsızlık affından yararlanacak mı? İşte yanıtı…

LİSELERE DEVAMSIZLIK AFFI

MEB'e ulaşan öğrenci ve veli taleplerinden, yükseköğretime devam etmeye hak kazanma durumundaki son sınıf öğrencilerinden bazılarının derslerinde başarılı olmalarına karşın özürlü - özürsüz toplam devamsızlık süresini aşarak başarısız duruma düştüklerinin görüldüğü kaydedildi. Söz konusu durumun, belirtilen veliler ve öğrenciler arasında tedirginliğe ve kaygıya neden olduğunun anlaşıldığı belirten yazıya göre, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere, tüm örgün ortaöğretim kurumlarının son sınıf öğrencilerinden; ders kesimi itibarıyla tüm derslerden başarılı olmasına rağmen toplam devamsızlık süresini aşanlar, devamlı öğrenciler gibi değerlendirilecek.

19-06/14/devamsizlik-hakkli-1560527292.jpg

Ayrıca dönem puanı oluşmayan ve devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ancak öğrenim hakkı bulunan öğrenciler ise velilerinin beyanı esas alınarak öğrenim haklarını kullanmamış sayılacak ve sonraki öğretim yılında örgün eğitime devam etmeleri sağlanacak.

TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN