Lyon Başkonsolosu'nun ziyaret fotoğrafı tartışma yarattı tepkiler üzerine sildi

Lyon Başkonsolosu'nun ziyaret fotoğrafı tartışma yarattı tepkiler üzerine sildi

Lyon Başpiskoposu’nu ziyaret eden Türkiye’nin Lyon Başkonsolosu Cemil Yıldırım’ın, tartışmalı bir fotoğraf karesi sosyal medyada hızla yayıldıktan sonra silindi. Yıldırım’ın şahadet parmağını gösterdiği ve Başpiskopos’tan bir adım öne çıktığı fotoğraf, diplomatik nezaketten uzak bulunarak eleştirildi.

Türkiye’nin Lyon Başkonsolosu Cemil Yıldırım’ın, Lyon Başpiskoposu Mgr Olivier de Germay’i ziyareti sırasında çekilen bir fotoğraf, sosyal medyada geniş çapta eleştirilere neden oldu.

Ziyareti "nezaket ziyareti" olarak nitelendiren Başkonsolosluk, Yıldırım'ın pozunun uygun olmadığını belirten tepkiler üzerine fotoğrafı sosyal medya hesaplarından kaldırdı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLERE NEDEN OLDU

Fotoğrafta, Başkonsolos Yıldırım’ın Başpiskopos’tan bir adım önde durduğu ve şahadet parmağını kaldırdığı görülüyor. Bu hareket, Türkiye'deki bazı siyasi sembollerle ilişkilendirilerek, diplomatik bir ziyaret için uygun olmadığı yönünde eleştirildi.

Sosyal medya kullanıcıları, Yıldırım’ın bu hareketiyle diplomatik nezaketten uzak bir tavır sergilediğini ve resmi bir ziyarette beklenen ciddiyeti göstermediğini dile getirdi.

'MADEM BÖYLE YAPACAKTIN NEDEN GİTTİN?'

Yıldırım'ın poz verdiği fotoğraf, başkonsolosluk tarafından X platformundaki resmi hesaptan paylaşıldıktan kısa süre sonra, "Madem böyle yapacaksın, neden ziyarete gittin?" şeklinde eleştirilerle karşılaştı. Gelen tepkilerin ardından başkonsolosluk, söz konusu gönderiyi hesaptan kaldırdı.

'LİYAKATSİZ ATAMALARIN SON ÖRNEĞİ'

Bu olay sosyal medyada, AK Parti iktidarı döneminde diplomaside kariyer diplomatları yerine liyakatsiz, eş-dost ve akraba kayırmacılığının son örneği olarak ele alındı. Bazı çevreler, diplomatik atamalarda yeterli kariyer deneyimi ve uzmanlığa sahip olmayan kişilerin tercih edilmesinin, uluslararası arenada Türkiye'nin prestijini zedelediği yönünde eleştirilerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN