Marmara’dan girip İç Anadolu’ya kadar yayılacak! Perşembe sabahı kaçılmaz manzara: Meteoroloji il il uyardı

Marmara’dan girip İç Anadolu’ya kadar yayılacak! Perşembe sabahı kaçılmaz manzara: Meteoroloji il il uyardı

Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı bir hava dalgası yolda. Bugün saat 04:00 itibarıyla ülkeye giriş yapan bu soğuk hava dalgası, ilk olarak Marmara bölgesini etkisi altına giriyor. Meteoroloji uzmanlarına göre, bu soğuk hava dalgası Çarşamba gecesi itibarıyla Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerine doğru genişleyecek.

Soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek olan Ankara, Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Sivas ve Kayseri gibi iç kesimlerde bulunan şehirlerde, Çarşamba gecesinden Cumartesi gününe kadar sürecek dönemde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bu durum, kış mevsiminin son demlerinde yaşanacak olan soğuk hava dalgasıyla birlikte, vatandaşları tekrar kışlık kıyafetlere yönelebilir.

Öte yandan, İstanbul’da kar yağışı beklenmiyor olmasına rağmen, hava sıcaklıklarının önemli ölçüde düşmesi öngörülüyor. Gündüz saatlerinde 7-8 derece civarında seyredecek olan sıcaklıkların, gece saatlerinde 1-3 derecelere kadar düşecek. Bu sıcaklık düşüşü, özellikle gece saatlerinde dışarıda olan İstanbullular için üşüme riskini beraberinde getiriyor.

img-4379.jpeg

Meteoroloji uzmanları, soğuk hava dalgasının getireceği yağışların ve sıcaklık düşüşlerinin, vatandaşların günlük yaşamını ve sağlığını olumsuz etkileyebileceği konusunda uyardı. Bu nedenle, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan bireylerin soğuk hava koşullarına karşı tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Soğuk hava dalgasının etkilediği bölgelerde yaşayan vatandaşlardan, gerekmedikçe dışarı çıkmamaları da uyarılar arasında.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN