Marmaray’dan sonra İstanbul’un yeni gözdesi! Sarıyerliler müjde

Marmaray’dan sonra İstanbul’un yeni gözdesi! Sarıyerliler müjde

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’un ulaşım ağını genişletmeye yönelik yeni projeler hakkında bilgi verdi. Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarına göre, İstanbul’un kuzeyinde yer alan Sarıyer ile Kilyos arasında inşa edilen yeni tünel, bölge sakinlerine büyük kolaylık sağlayacak. Sarıyer-Kilyos Tüneli sayesinde, Avrupa Yakası boyunca seyahat süresi 30 dakika kısalacak.

Bakan Uraloğlu, İstanbul’da gerçekleştirilen ulaşım yatırımlarının şehrin trafiğine önemli ölçüde nefes aldırdığını belirtti. Bu projeler arasında yer alan Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin, 4 şeritli yapısı ve bağlantı yollarıyla İstanbulluların zamandan tasarruf etmesini sağlayacağını vurguladı.

İSTANBUL’UN ÖNEMLİ ULAŞIM PROJELERİ

Bakan, İstanbul’a yapılan diğer büyük projeler hakkında da bilgi verdi. Avrasya Tüp Tüneli, Marmaray ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi projelerin, sadece İstanbul’a değil, tüm Türkiye’ye hizmet ettiğini ifade etti. Bu projeler sayesinde günlük ulaşımın daha verimli ve hızlı gerçekleştiğini belirten Uraloğlu, “Bu projelerin olmadığını düşünün, sadece İstanbul değil, tüm Türkiye etkilenirdi. Bu projelerin değerini yaşayarak görüyoruz” dedi.

img-4737-001.webp

İstanbul Havalimanı’nın da önemli bir proje olduğunu hatırlatan Uraloğlu, geçen yıl 78 milyon kişinin bu havalimanı üzerinden seyahat ettiğini ve hedeflerinin 200 milyon yolcu olduğunu söyledi.

İSTANBUL DEPREMİNE HAZIRLIK

Ayrıca, Bakan Uraloğlu İstanbul’da olası bir depreme karşı alınan önlemlere de değindi. Eski yapılan ulaşım yapılarının güçlendirildiğini, Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Şehitler köprülerinin yeniden yapılandırıldığını belirtti. Deprem durumunda İstanbul’a acil yardım ekiplerinin ve malzemelerin nasıl gireceği ve vatandaşların ulaşımının nasıl sağlanacağına dair projelerin yapıldığını ifade ederek, “Bugünü, yarını değil, ileriki yüz yılları planlıyoruz” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN