MEB lise yerleştirme ve nakil başvurusu ne zaman? LGS 2. tercihler ne zaman 2019

MEB lise yerleştirme ve nakil başvurusu ne zaman? LGS 2. tercihler ne zaman 2019

LGS 2. Tercihler ne zaman? sorusu merak ediliyor. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte MEB lise yerleştirme ve nakil başvurusu işlemleri araştırılıyor. Peki MEB lise yerleştirme ve nakil başvurusu ne zaman ve nasıl yapılıyor? Tüm bu gelişmeler karar.com’da…

 

1 Haziran 2019 tarihinde yapılan LGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte aldıkları puan ve yüzdelik dilime göre tercih yapan öğrenciler için LGS 1. nakil yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından LGS 2. Tercihler ne zaman? sorusu internette sorgulanıyor. ‘Lise yerleştirme ve nakil başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır?’ sorusuna da yanıt arayanların dışında LGS 2. tercih tarihleri de merak ediliyor. İşte detaylar…

NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN 2019?

29 Temmuz - 2 Ağustos yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları alınacak

5 Ağustos yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçlarının ilanı

5-8 Ağustos yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvurularının alınması

10 Ağustos yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarının ilanı

KİMLER ESAS NAKİL BAŞVURUSU YAPABİLİR?

1. Yerel yerleştirmeyle bir okula yerleşen adaylar merkezi yerleştirme için başvuru yapabilir, yerleşmemeleri hâlinde kayıtları daha evvel yerleştirildikleri okulda kalır.

2. Merkezi yerleştirme ile bir okula yerleşen adaylar tekrardan merkezi yerleştirme tercihinde bulunabilir. Yeni tercihlerinden herhangi birine yerleşemeyen adayların kayıtları daha önce yerleştirildikleri okulda sürer.

3. Hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler. Bu adayların yerel yerleştirme, merkezi yerleştirme ve pansiyonlu okullar için tercihte bulunabilir.

YATILILIK YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Okul yatılılık ve bursluluk komisyonlarınca yatılı olarak öğrenci yerleştirme işlemleri 06 Eylül 2019 tarihine kadar tamamlanarak ilan edilecektir. Örgün resmi ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden öğrenimlerine yatılı olarak devam etmek isteyenler pansiyonlu okullarda doğrudan okul müdürlüğüne, pansiyonu bulunmayan okullarda ise il/ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlarına belgeleri ile birlikte 26-29 Ağustos 2019 tarihleri arasında saat 17.00’ ye kadar müracaat edeceklerdir. İOKBS sonucu burslu okumaya hak kazanan öğrenciler de kayıt yaptırdıkları/öğrenimgördükleri okul müdürlüğüne en geç 30 Eylül 2019 tarihi saat 17.00’ye kadar müracaat edeceklerdir. Pansiyonlarda kalan boş kontenjanlara il/ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlarınca 26-29 Ağustos 2019 tarihlerinde alınan öğrenci müracaatları değerlendirilerek 09 Eylül 2019 tarihinde yatılılığa yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

BİR OKULA YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

İlk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde Kayıt Alanından okul tercih etme zorunluluğu bulunmuyor. Fakat, tercihlerine yerleşemeyen adaylar, yerel yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk tercihini Kayıt Alanından seçmek kaydıyla en çok 5 (beş) okul tercihi yapabilecek. Tercih yapan öğrencilerin farklı okul türü tercih etme zorunluluğu olmayacak. LGS tercih sonuçlarına göre yerleşemeyen öğrenciler adrese dayalı okullara yerleşecek.

19-07/22/xpnbs_1563522997_7771.jpg

2019’DA LİSELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Yaz tatili süresi düşürüldü. Fakat yeni düzenleme 2019 – 2020 Eğitim ve Öğretim Dönemiyle beraber başlayacak. Yani bu sene yaz tatili yine 13 Hafta olarak uygulanacak. Ve yaz tatili 9 Eylül günü son bulacak.

- 18-22 Kasım 2019 ilk ara tatil

- 25 Kasım - 17 Ocak 2019 birinci dönem

- Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020

- İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020
- 06-10 Nisan 2020 ikinci ara tatil

- İkinci dönem 13 Nisan 2020

- 19 Haziran 2020 eğitim-öğretim dönemi tamamlanacak (11 haftalık yaz tatili başlayacak.)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN