Mehmet Şevket Eygi hayatını kaybetti

Mehmet Şevket Eygi hayatını kaybetti

Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Vefat haberini Twitter'dan duyuran Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Eygi'nin cenaze namazının bugün İstanbul Fatih Camii'nde kılınacağını belirtti.

İslami kesimin önde gelen isimlerinden olan gazeteci-yazar Mehmed Şevket Eygi, bir süredir böbrek yetmezliği tedavisi gördüğü hastaneden evine taburcu edilmişti. Bugün tekrar rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Eygi, saat 22.32'de hayatını kaybetti.

86 yaşında vefat eden Mehmet Şevket Eygi'nin cenaze namazının yarın ikindi namazında İstanbul Fatih Camii'nden kaldırılacağı ifade edildi. 

19-07/13/screenshot_5.jpg

TEMEL KARAMOLLAOĞLU'NDAN BAŞŞAĞLIĞI

Yazar Mehmet Şevket Eygi'nin vefat haberinin ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabından başsağlığı mesajını yayınladı.

Karamollaoğlu mesajında, "Milli Gazete yazarı, kıymetli mütefekkir ve ilim adamı Mehmet Şevket Eygi'nin ahirete irtihal ettiğini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. İrfan ve hakikat yolunda bir ömür geçiren merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

ERDOĞAN: MÜNEVVER BİR AYDINDI

Yazar Mehmet Şevket Eygi'nin vefat haberinin ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter hesabından başsağlığı mesajını yayınladı.

Erdoğan, "Ülkemizin yetiştirdiği en önemli mütefekkir ve münevverlerden biri olan Muhterem Mehmed Şevket Eygi Beyefendi'nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Mehmed Şevket Eygi'ye Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı

DAVUTOĞLU: TÜM SEVENLERİNE TAZİYELERİMİ İLETİYORUM

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu yayınladığı taziye mesajında, 'Kalemiyle inandıklarını çekinmeden savunan, kendine has zarif bir üsluba sahip, bir dönemin sembol ismi Mehmet Şevket Eygi beyefendiye Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm sevenlerine taziyelerimi iletiyorum' ifadelerini kullandı.

Mehmet Şevket Eygi’nin acı haberini alan dostları, yakınları ve okulcuları taziye dileklerini paylaştı:

19-07/13/screenshot_8.jpg

19-07/13/screenshot_9.jpg

19-07/13/screenshot_11.jpg

19-07/13/3.jpg

19-07/13/2.jpg

19-07/13/1.jpg

19-07/13/screenshot_10.jpg

19-07/13/screenshot_12.jpg

19-07/13/akar-1562972168.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN