Meteoroloji'den ölümcül uyarı! O meslekleri yapanlar dikkat: O tarihlerde çalışmayı bırakın

Meteoroloji'den ölümcül uyarı! O meslekleri yapanlar dikkat: O tarihlerde çalışmayı bırakın

Dünya genelinde hava sıcaklıkları yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Normallerin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarına meteorolojiden ölümcül uyarı geldi! O tarihte çalışmayı bırakın! Özellikle o meslekleri yapanlar...

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) raporuna göre, 2024 yılında beklenen rekor sıcaklıklar ve artan iklim değişikliği riskleri, küresel iş gücünün yüzde 70'ini tehdit ediyor. Aşırı sıcaklıklar ve pestisit zehirlenmesi başta olmak üzere çeşitli tehlikeler işçilerin sağlığını riske atıyor.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), iklim değişikliğinin getirdiği çevresel tehditlerin iş gücü üzerindeki etkilerine dikkat çeken yeni bir rapor yayımladı. Rapor, 2024 yılında beklenen rekor sıcaklıkların işçi sağlığı üzerindeki potansiyel ölümcül etkilerini vurguluyor ve küresel iş gücünün büyük bir kısmının ciddi sağlık riskleriyle karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

İnşaat Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Haberler | İnşaat çalışanları sıcak hava tehdidi altında!

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN TEHLİKELİ SONUÇLARI

ILO'nun raporuna göre, dünya genelinde yaklaşık 2,4 milyar işçi, aşırı sıcaklık, pestisit zehirlenmesi, işyeri hava kirliliği ve güneşin zararlı UV radyasyonu gibi çeşitli sağlık tehditleriyle karşı karşıya. Bu durum, yılda 18 bin 970 kişinin aşırı sıcaklıklar nedeniyle hayatını kaybetmesine yol açarken, cilt kanseri ve diğer hastalıklar da binlerce işçinin ölümüne sebep oluyor.

EN RİSKLİ MESLEK GRUPLARI VE ÖNLEMLER

Tarım işçileri, açık hava çalışanları ve inşaat sektöründeki işçiler, iklim değişikliğinin yol açtığı sağlık sorunlarından en çok etkilenen gruplar arasında. Her yıl 300 binin üzerinde tarım işçisinin pestisit zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtilirken, hava kirliliği de açık havada çalışan yüz binlerce kişiyi etkiliyor. ILO, iş güvenliği ve sağlığına ilişkin politikaların, iklim değişikliğine verilen yanıtların ayrılmaz bir parçası haline gelmesi gerektiğini vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN