Nilgün Marmara kimdir? Nilgün Marmara kaç yaşında?

Nilgün Marmara kimdir? Nilgün Marmara kaç yaşında?

İnternet kullanıcıları, 13 Şubat Perşembe günü, “Nilgün Marmara” ismini aradılar. Peki Nilgün Marmara kimdir? Nilgün Marmara nerelidir? Nilgün Marmara'nın mesleği nedir? İşte bu soruların cevabı haberimizde

İnternet ortamlarında 13 Şubat Paerşembe günü en çok aranan isimlerden bir tanesi de Nilgün Marmara oldu. Amerikalı şair ve yazar Sylvia Plath üzerine çalışmalar yapan “Nilgün Marmara” Boğaziçi Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Kendisi de hayran olduğu gibi Sylvia Plath gibi şairdi. Ancak, 13 Ekim 1987’de, 29 yaşındayken, Kızıltoprak’taki evinin penceresinden atlayarak intihar etti. Nilgün Marmara'nın ölümü de Sylvia Plath'ınki ile özdeşleştirildi. İntiharı üzerine, adının aşk dedikodularıyla anıldığı çevresindeki bazı şairler suçlandı.

20-02/13/nilgun-marmara.jpg

NİLGÜN MARMARA NEDEN TT OLDU?
Nilgün Marmara, dün Twitter üzerinde en çok arana isimlerin başında geldi. Bunun nedeni ise intihar eden şairin, 13 Şubat doğumlu olmasıydı. Şairin hayranları, "Nilgün Marmara" hakkında, gün boyunca, onun yazdığı dizeleri ve çeşitli bilgileri paylaştılar.

20-02/13/nilgun-marmara1.png

NİLGÜN MARMARA BİYOGRAFİSİ?
Balkan göçmeni bir ailenin iki kızından biridir. 13 Şubat 1958'de İstanbul'un Moda ilçesinde dünyaya gelmiştir. Lise öğrenimini Kadıköy Maarif Koleji'nde tamamladı.Üniversite eğitimine, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başlayan Nilgün Marmara, sonrasında Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı. Okulu, "Sylvia Plath'in Şairliğinin İntiharı Bağlamında Analizi" tezi ile 1985'te tamamladı. 1982'de, endüstri mühendisi Kağan Önal ile evlendi. Eşinin işi dolayısıyla 16 ay Libya'da yaşadı. 13 Ekim 1987'de 29 yaşındayken evinin balkonundan atlayarak intihar etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN