Numan Kurtulmuş'tan 'Anayasa' ziyaretleri: Önce DEM Parti'yle sonra Saadet Partisi'yle görüştü

Numan Kurtulmuş'tan 'Anayasa' ziyaretleri: Önce DEM Parti'yle sonra Saadet Partisi'yle görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa için siyasi parti ziyaretlerini sürdürüyor. Bugün ilk olarak DEM Parti ile bir araya gelen Kurtulmuş, burada yaptığı açıklamada, "Bizim temennimiz, TBMM'de siyasi partilerin üzerinde uzlaşabileceği bir anayasa çalışmasının ortaya konulması ve Meclis'te kabul edilmesidir" dedi. Ardından Saadet Partisi'ni ziyaret eden Kurtulmuş, burada yapılan görüşmenin yapıcı geçtiğini ve ekim ayında anayasa tartışmalarına başlanabileceğini belirtti.

Yeni bir anayasa çalışmaları kapsamında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) başta olmak üzere, mecliste grupları bulunan diğer siyasi partilerle görüşmeler gerçekleştiriyor. Bu görüşmeler, mayıs ayının sonuna kadar sürecek.

'MECLİS AÇILDIĞINDA MÜZAKERE ORTAMI BAŞLAR'

Kurtulmuş, ilk görüşmeyi CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaparak, yeni anayasanın nasıl bir yol izleyeceği üzerine fikir alışverişinde bulundu. "Yaz döneminde bütün siyasi partiler görüşlerini, anayasa tekliflerini olgunlaştırır. Önümüzdeki sene meclis açıldığında müzakere ortamı başlar" diyerek sürecin devamı hakkında bilgi verdi.

İLK ZİYARET DEM PARTİ'YE

Kurtulmuş'un ziyaretlerinin ilk durağı DEM Parti oldu. Görüşme sonrası yaptığı açıklamada, demokratik bir anayasa sürecinin önemine değindi ve bu süreçte siyasi partilerin üzerinde uzlaşabileceği bir anayasa çalışmasının ortaya konulmasını temenni ettiğini ifade etti. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise, "12 Eylül anayasasının değişmesi ve demokratik bir Türkiye'nin inşa edilmesi konusundaki görüşlerimiz bilinmektedir" diyerek, mevcut baskı sürecinin sona ermesinin önemine vurgu yaptı.

9175761.jpgTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş (sağda), DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları Oruç (ortada) ve Tuncer Bakırhan (solda)

İKİNCİ DURAK SAADET PARTİSİ OLDU

Kurtulmuş'un ikinci durağı Saadet Partisi oldu. Bu ziyaretin ardından yapılan açıklamalarda, anayasa çalışmalarını TBMM zemininde nasıl ilerletebileceklerine dair görüş alışverişi yapıldığı belirtildi. Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, görüşmenin verimli geçtiğini ve sağlıklı bir zemin inşasının önemini dile getirdi.

9176360.jpgTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş (sol arka), Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ’ı (sağ arka)

TBMM Başkanı, gün içinde İYİ Parti'yi ziyaret edecek

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN