O fırın ekmekleri 2 liraya düşürdü! Ekonomik krize indirimli tepki: Ucuz ekmeği duyan oraya akın etti

O fırın ekmekleri 2 liraya düşürdü! Ekonomik krize indirimli tepki: Ucuz ekmeği duyan oraya akın etti

O fırında ekmek fiyatı 2 liraya düştü! Ekonomik krize tepkiyi indirimle gösterdi! Ucuz ekmeği duyan vatandaşlar fırına akın etti...

Sivas'ta somun ekmeği üreten bazı fırınların, hijyen ve kaliteden uzak ucuz ekmek satması, hem üreticileri hem de tüketicileri endişelendiriyor. Denetimlerin yetersiz olduğunu iddia eden bir fırın işletmecisi, 200 gram somun ekmeğin fiyatını 2 liraya düşürerek dikkatleri üzerine çekti.

EKMEK FİYATI 7,5 TL'DEN 2 TL'YE DÜŞTÜ

Ucuz ekmek alabilmek için sıraya girdiler! Fiyat 2 TL'ye düştü - 1. Resim

Normal şartlarda 7.5 liraya satılan somun ekmeği, bazı firmaların 5 liraya satmasına rağmen, fiyatının 2 liraya düşürülmesi vatandaşlar arasında sevinçle karşılandı. Ucuz ekmek alabilmek için sıraya girenler oldu.

Firmanın Halka İlişkiler Müdürü Murat Eken, ekmeği 2 liradan satmalarının temel amacının hijyen olduğunu belirtti. Eken, "Normalde Sivas'ta belli sayıda fırıncılar var. Şu anda ekmeğin normal maliyeti beş liranın çok üzerinde. Ekmeği 2 liraya satmamızın temel amacı hijyen konusu. Gerektiği şekilde fırınlar denetlenmiş olsa, hijyen kurallarına uyulmuş olsa, sigortayla alakalı gerçek anlamda denetimler yapılmış olsa, emin olun herkes ekmeğin gerçek değerine ulaşmış olabilir. Bizim buradaki amacımız tepki amaçlı. Biz de biliyoruz ki ekmeğin maliyeti normalde beş liranın üzerinde. Şu anda örnek veriyorum. 10 tane eleman çalıştırıp 3'ünü sigortalı çalıştıranlar da var. Ruhsatı olmadan imalat yapan fırınlar da var" şeklinde konuştu.

Ucuz ekmek alabilmek için sıraya girdiler! Fiyat 2 TL'ye düştü - 2. Resim

Hijyen konusunda duyarlı olduklarını vurgulayan Eken, fırınların denetlenmesi ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini dile getirdi. Ancak, mevcut durumda bu kontrollerin yeterince yapılmadığını savundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN