O ilde evi olan köşeyi döndü! En çok kazandıran il açıklandı: Fiyatlar yüzde 57 arttı

O ilde evi olan köşeyi döndü! En çok kazandıran il açıklandı: Fiyatlar yüzde 57 arttı

Artan enflasyonla birlikte milyonlarca vatandaş konut yatırımına yöneldi. Kimi ilde konut yatırımı kazandırırken kiminde kaybettirdi. Açıklanan verilere göre, en çok kazandıran il o oldu! O ilde evi olan köşeyi döndü, fiyatlar yüzde 57 arttı...

Türkiye'de yüksek enflasyonun gayrimenkul yatırımlarını cazip hale getirdiği gözlemleniyor. Geçtiğimiz günlerde TÜİK verilerine göre Türkiye'de mart ayında yıllık enflasyonun yüzde 68,50 olarak açıklanmasının ardından, gayrimenkul yatırımları bir korunma aracı olarak öne çıkıyor.

GEÇTİĞİMİZ AY KONUT SATIŞLARI 100 BİNİ GEÇTİ

Ev almak isteyene müjde! Ev kampanyasının detayları belli oldu! İşte ev kampanyasında ödeme planı - Ekonomi Haberleri

Yüksek enflasyonun etkisiyle birlikte gayrimenkul yatırımı yapmayı tercih eden vatandaşlar, birikimlerini korumak amacıyla gayrimenkul piyasasına yöneliyorlar. Geçtiğimiz ay, Türkiye genelinde konut satışları 105 bin 394 adet olarak gerçekleşti. Ancak yüksek faizler nedeniyle kredili satışlar düşük seyirde ilerlemeye devam ediyor. Mart ayında sadece 12 bin 880 konut kredi kullanılarak alındı.

Gayrimenkul platformu Endeksa'nın verilerine göre, Türkiye genelinde son bir yıl içinde konut fiyatları ortalama yüzde 57 arttı. Ortalama metrekare satış fiyatının ise 25 bin 111 TL olduğu açıklandı. Fiyatlar farklı şehirlerde farklı oranlarda yükselirken, bazı şehirlerde bu artış oranı TÜFE'nin üzerinde gerçekleşti.

YATIRIMDA EN ÇOK KAZANDIRAN ŞEHİR HATAY OLDU

Konut yatırımında en çok kazandıran 10 şehir arasında Hatay ilk sırada yer aldı. Hatay'ı sırasıyla Ordu, Muğla, Eskişehir ve Elazığ izledi. Bu şehirlerdeki konut fiyatları son bir yılda oldukça ciddi bir artış gösterdi.

Uzmanlar açıkladı: Ev almak isteyenler dikkat, konut fiyatlarında yeni dönem!

REEL KAZANDIRAN ŞEHİRLER

Hatay: Yüzde 84
Ordu: Yüzde 79
Muğla: Yüzde 78
Eskişehir: Yüzde 75
Elazığ: Yüzde 75
Ankara: Yüzde 70
Sakarya: Yüzde 70
Aydın: Yüzde 69

REEL KAYBETTİREN ŞEHİRLER

Kocaeli: Yüzde 60
Yalova: Yüzde 59
Samsun: Yüzde 58
Urfa: Yüzde 57
Antep: Yüzde 57
İstanbul: Yüzde 56
İzmir: Yüzde 56
Kayseri: Yüzde 56
Çanakkale: Yüzde 54
Mersin: Yüzde 52
Bursa: Yüzde 50
Diyarbakır: Yüzde 50
Antalya: Yüzde 46
Adana: Yüzde 36

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN