Okullar yarın tatil mi? MEB'den resmi açıklama geldi: Türkiye'deki tüm okulları ilgilendiriyor

Okullar yarın tatil mi? MEB'den resmi açıklama geldi: Türkiye'deki tüm okulları ilgilendiriyor

Öğretmenler iş bırakacağını söylemişti. Veliler ve öğrencilerin aklında aynı soru belirdi: Okullar yarın tatil mi? Son dakika... Konuya ilişkin sosyal medyadaki iddialara MEB'den yanıt geldi. Türkiye'deki tüm okulları ilgilendiriyor...

Öğretmenlerin iş bırakma eylemi kararı, 9 ve 10 Mayıs tarihlerinde yapılacak derslerin durumunu belirsiz hale getirdi. Türk Eğitim-Sen'in duyurusuna göre, öğretmenlerin güvenlik endişeleri nedeniyle eylem yapacak olmaları, veliler ve öğrenciler arasında kafaları karıştırdı. Konu ile ilgili Mili Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

İstanbul'da bir özel lisede yaşanan müdür cinayetinin ardından öğretmenler tepki gösterdi. Greve birçok sendikadan yapılan çağrılar doğrultusunda, yarın kapsamlı bir katılım olacağı öngörülüyor.

OKULLAR YARIN TATİL OLACAK MI?

MEB'in taslak müfredatı yayımlandı: Okul öncesi ile birinci sınıf öğrencileri için müze, cami gibi tarihi mekânlara ve STK'lara gezi düzenlenebilecek - Medyascope

Öğretmenlerin iş bırakma duyurusunun ardından sosyal medyada "Okullar yarın tatil" iddiası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla yalanlandı. MEB, eğitimin kaldığı yerden devam edeceğini bildirirken, bu çağrıların sendikalı öğretmenleri ilgilendiren bir çağrı olduğunu belirtti.

Yaşanan acı olaylar nedeniyle sendikaya bağlı öğretmenler, bugün tepkilerini göstermek amacıyla ilk derse girmedi. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddetin münferit olmaktan çıkarak yaygın bir toplumsal sorun haline geldiğini savundu.

Ders saatleri değişecek mi? Ders saatleri 30 DK mı oldu, ilkokul, ortaokul ve liselerde ders saatleri değişti mi? - Gündem Haberleri

Yalçın, şiddet olaylarına acil ve köklü çözüm bulunması gerektiğini ifade ederken, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için caydırıcı nitelikte münhasıran bir cezai müeyyide getirilmesi ve şiddete uğrayan çalışanlara hukuki koruma sağlayacak türden yasal düzenlemelerin acilen yapılmasını talep ederek şöyle konuştu: "Uluslararası hukuk ve anayasada ifadesini bulan yaşam hakkı ilkesi çerçevesinde, kasıtlı ve hukuksuz şekilde ölüme, yaralanmaya ve zarara sebebiyet verilmesini önlemek, devletin yükümlülüğüdür. Devletin bu yükümlülük çerçevesinde, suç işlemekten caydırıcı yasal zemini ve idari koşulları tesis ederek yaşam hakkını koruma ve buna ilişkin ihlalleri önleyici, bastırıcı ve cezalandırıcı bir infaz mekanizması geliştirme ödevinin hukuk devleti olmanın gereği olduğunun altını özenle ve önemle çiziyorum. Eğitim çalışanları, kendilerine yönelik şiddet olaylarına karşı caydırıcı nitelikte münhasıran bir cezai müeyyide getirilmesini, şiddete uğrayan çalışana da hukuki koruma sağlayacak türden yasal düzenlemelerin gerçekleştirilmesini acilen talep etmekte ve beklemektedir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN