Pilotluktan tarıma sıçradı, tamamen topraksız üretiyor! 5 farklı çeşit üretip Malezya ve Singapur’a gönderiyor!

Pilotluktan tarıma sıçradı, tamamen topraksız üretiyor! 5 farklı çeşit üretip Malezya ve Singapur’a gönderiyor!

Önce pilotluk yaptı sonra tarıma gönül verdi. Muğla'nın Seydikemer ilçesinde topraksız tarım yapıyor ürettiği ürünleri yalnızca yurt içi piyasasına değil yurt dışı piyasasına da gönderiyor. 5 farklı çeşit üretiyor özellikle Malezya ve Singapur'un dikkatini çekiyor.

Daha önceleri pilot olan Kadrican Pehlivan, Muğla'nın Seydikemer ilçesine yerleşmesi ile birlikte topraksız tarım yapmaya başladı. Ürettiği çilekleri hem yurt içi piyasasına hem de yurt dışı piyasasına gönderen Pehlivan, yoğun talep alıyor.

PİLOTLUKTAN TARIMA UZANAN YOLCULUK

Yolcu uçağı pilotu olarak görev yapan Kadrican Pehlivan 2021 yılında Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 4,5 dönüm serada topraksız tarım yapmaya başladı. Topraksız tarım ile birlikte çilek yetiştirmeye başlayan Pehlivan, ürün kalitesi ve talepten memnun olduğunu belirtti. Farklı mahallelerde bulunan toplam 26 dönüm serada 5 farklı türde çilek yetiştiriliyor.

kadrican-pehlivan-tarim.jpg

Seralarda ağırlıklı olarak kadınlara iş fırsatı sunan Pehlivan yetiştirdiği ürünleri iç piyasanın yanı sıra ihracatçı firmalar aracılığıyla Kazakistan, Rusya, Dubai, Malezya ve Singapur'a gönderiyor.

5 FARKLI SERTİFİKALI ÇİLEK ÜRETİYOR

Son dönemde ağırlıklı olarak Malezya ve Singapur'a ürün gönderdiğini belirten Pehlivan, iç pazarda zincir marketler, pazarcılar olmak üzere hemen her gün ürün gönderimi yaptığını söyledi.

topraksiz-tarim-1.jpg

Serada 5 farklı sertifikalı çilek üretildiğini dile getiren Pehlivan, "Hepsi değişik tatlarda ve alıcıları farklı. Şu anda günümüzde en iyi yöntem topraksız tarımla üretim. Ürünlerin kalitesi de çok iyi. Dünya çapında marketlerle yarışmak için bu şart. 10 dönümden 10 dönümlük ürün alırsınız ama bu alanda yapılan topraksız tarım sistemiyle ürün miktarı daha fazla oluyor. Piyasayı çok güzel besleyebiliyorsunuz" dedi.

40 KİŞİYE GELİR KAPISI OLUYOR

10’u sürekli 30’u sezonluk işçi olmak üzere toplam 40 kişiyi çalıştırdığını söyleyen Pehlivan, seralarda çalışanların ağırlıklı olarak bölgede yaşayan kadınlardan oluştuğunu belirtti.

pilotluktan-seraciliga.jpg

Bu yıl iç piyasada çileğe oldukça fazla talep olduğunu belirten Pehlivan, yılda yurt dışına 30-50 ton arasında ürün gönderimi yaptığını belirtti. Hiç piyasada talebin oldukça fazla olduğuna değinen Pehlivan, iç piyasayı beslemenin daha kolay olduğunu belirterek çilek satışının yurt içinde yurt dışından daha güzel olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN