PMYO ve POMEM 2019 eğitim sonu sınav tarihleri duyuruldu

PMYO ve POMEM 2019 eğitim sonu sınav tarihleri duyuruldu

"PMYO ve POMEM sınavları ne zaman? Polislik sınavı saat kaçta? POMEM ve PMYO başvuru şartları nelerdir?" soruları EGM Polis Akademisi Başkanlığı'nın duyurusuyla yanıt buldu. PMYO ve POMEM eğitim sonu sınav tarihleri 22 Temmuz olarak belirlendi. Eğitim sonu sınavı Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Kampüsünde düzenlenecek.

Polis Akademisi Başkanlığı'nın son dakika duyurusuna göre Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) ve Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) eğitim sonu sınav tarihi belli oldu.

Polis Akademisi resmi sayfasında yayınlanan duyuruda sınavların POMEM mezunları için 22 Temmuz saat 10.00'da, PMYO mezunları için ise aynı gün saat 09.30'da yapılacağı bildirildi.

Polis Akademisi Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

PMYO VE POMEM EĞİTİM SONU SINAV TARİHLERİ

"Polis Meslek Yüksekokullarından ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden mezun olup, değişik sebeplerle işlemleri tamamlanan (disiplin, sağlık, ders ve sınav işlemleri, mahkeme kararıyla dönen vb.) adayların sınavları; 03 Haziran 2015 tarihli ve 29375 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Polis Memuru ve Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği” hükümleri gereği Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Kampüsünde  22 Temmuz 2019 tarihinde PMYO mezunları için saat:09.30’da, POMEM mezunları için saat: 10.00’da yapılacaktır. 

Söz konusu sınava, okul müdürlüklerince kendilerine eğitim sonu sınavına gireceği bildirilen adaylar belirtilen günde ve yerde katılacaklardır."

POMEM VE PMYO EĞİTİM SONU SINAVINA GİRECEK ADAYLAR

Söz konusu sınava Polis Meslek Yüksekokullarından (PMYO) ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden (POMEM) mezun olarak disiplin, sağlık, ders ve sınav işlemleri (v.b farklı sebeplerle) tamamlanan adaylar girecek.

SINAV 22 TEMMUZ'DA

3 Haziran 2015 tarihinde yayımlanan 29375 Sayılı Resmi Gazete'de bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Polis Memuru ve Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği kapsamına göre sınavların 22 Temmuz 2019 tarihinde düzenleneceği açıklandı.

 Polis adayları sınav tarihinin de belli olmasının ardından "PMYO ve POMEM arasındaki fark nedir?",'' POMEM ve PMYO alımı ne zaman, başvuru şartları nelerdir?'' gibi soruları araştırmaya başladı. İşte tüm detaylar…

PMYO ve POMEM ARASINDAKİ FARKLAR

Polis Meslek Yüksek Okulu ile Polis Meslek Eğitim Merkezi arasındaki belli başlı farklar şu şekilde:

-PMYO lise mezunu ve önlisans mezunu adayları bünyesine katar. Lise mezunları POMEM sınavlarına giremezler. Önlisans mezunları ise yüzde 20 kadro ile POMEM'e alınırlar.

-Polis Meslek Yüksek Okulu için 26 yaşından gün almamış olmak gerekir. Polis Meslek Eğitim Merkezi için ise 30 yaşından gün almamış olma şartı vardır.

 -Polis Meslek Yüksek Okulu 2 yıl eğitim verirken, Polis Meslek Eğitim Merkezlleri 6 ay eğitim verir.

-PMYO mezunlar ile POMEM mezunları arasında derece ve kademe farkı oluşur.

-POMEM KPSS ile alım yaparken PMYO üniversite sınav puanına göre alım yapar.

25. DÖNEM POMEM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? (2019)

KPSS'den yeterli puanı alan öğrencilerin başvurmadan önce dikkat etmesi gereken POMEM şartları şu şekilde:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) 5 inci maddede belirtilen eğitim kurumlarından mezun olmak,

c) KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak,

ç) Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için, (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80'ini almış olmak,

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak,

e) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, f) Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

g) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,

ğ) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

h) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak,

ı) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

i) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

j) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

k) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak. Başvuruda istenen belgeler ve başvuruların alınması

PMYO BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

2018 yılında yapılan lise mezunu polis alımında (PMYO) başvuru şartları şu şekildeydi:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Lise ve dengi okul mezunu olmak.

TYT puan türünden 260 ham taban puan ve üzeri almış olmak.

Sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak.

Erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.

Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak,

Genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak.

Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

POMEM VE PMYO İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN