'Polisiz' diyerek darp edip, dövizlerini çaldılar

'Polisiz' diyerek darp edip, dövizlerini çaldılar

Fatih’te kendilerini polis olarak tanıtıp girdikleri iş hanında yabancı uyruklu iş adamının yaklaşık 2 milyon 220 bin TL değerindeki 236 bin euro ve 140 bin dolarını alıp darp eden şahıslar yakalandı.

Olay, Fatih Sekmanlar Sokakta, 25 Temmuz Perşembe günü saat 14.00 sıralarında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, kendilerini polis olarak tanıttıkları öğrenilen 4 kişi sokak üzerinde bulunan bir iş hanına girdi. Şüpheliler, daha sonra iş merkezi içerisinde bulunan ve yabancı uyruklu Hatem A. G.’ye ait olduğu öğrenilen iş yerine yöneldi. Şüpheliler Hatem A. G.’ye polis olduklarını ve üst araması yapacaklarını söyledi. Arama bahanesiyle Hatem A. G.’nin üzerinde ve iş yerindeki çekmecesinde bulunan 236 bin euro ve 140 bin doları aldı. Sonra da parasını aldığı vatandaşı darp etti.

19-08/09/aw775241_03.jpg

VATANDAŞLAR YAKALAYARAK POLİSE TESLİM ETTİ

Bu sırada iki şüpheli iş hanından kaçarak uzaklaştı. Vatandaşlar durumu fark edince 2 şüpheli de kaçmaya başladı. Kaçmaya başlayan şüphelilerin peşinden giden vatandaşlar, şahıslardan Hamza A.'yı yakalayarak polis ekiplerine teslim etti. Gözaltına alınarak emniyete götürülen Hamza A.’nın emniyetteki ifadesi doğrultusunda polis, diğer şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliğince yapılan çalışmalar neticesinde 27 Temmuz Cumartesi kendilerini polis olarak tanıtıp Libyalı vatandaşı gasp eden şüphelilerden ikisini daha yakalandı. Gözaltına alınan Yiğit Can B. (18) ve Rıdvan B. (26) da sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

19-08/09/aw775241_04.jpg

1'İ TUTUKLANDI, 2'Sİ SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Hamza G. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polisin, olayın sorumlularından olan 4’üncü kişiyi yakalama çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Öte yandan, güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, şahısların iş hanına girdiği, bir süre sonra önce ikisinin iş hanından ayrıldığı, daha sonra diğer iki şahısın iş hanından koşarak kaçmaya çalıştığı ve vatandaşların şahısları kovaladığı görüldü.

İSTANBUL/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN