Ramazan ne zaman başlıyor? | 2019 dini günler takvimi

Ramazan ne zaman başlıyor? | 2019 dini günler takvimi

2019 yılı resmi tatil günlerini ve önemli günleri herkes merak ediyor. Haberimizde sizler için 2019 Ramazan ayı ne zaman başlayacak ve 2019 Ramazan Bayramı ne zaman bitecek sizler için araştırdık. Hem tatil planlarını önceden yapmak hem de dini vazifelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, 2019 dini takvimini inceliyor. Her yıl 11 ayın sultanı olarak gelen ve evlere bereket kalplere huzur veren Ramazan ayı bu sene ne zaman başlayacak? Ayrıca Ramazan bayramı tatili ne zaman olacak? sorusunun da detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

2019 Ramazan Bayramı ne zaman idrak edilecek sorusunun yanıtı Müslümanlar tarafından arama mortorlarında sorgulanıyor. 2019 yılı resmi tatil günleri tatil planı yapmak isteyen vatandaşların en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 2019 Ramazan ayı ne zaman olacak? Ramazan bayramı tatili ne zaman başlayıp ne zaman bitecek? 2019 Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? İşte Ramazan ayı ne zaman başlayacak ve Ramazan bayramı tatili ne zaman olacak hepsi detayları ile haberimizde....

Bütün Müslümanların dini bütünlüğünü koruyan vücuda sağlık ve sıhhatlik veren Ramazan ayı başlangıcı herkesçe merak ediliyor ve araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2019 dini takvimiyle birlikte, bayram tarihleri belli oldu. Peki, 2019 Ramazan Bayramı ne zaman?

3 AYLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

3 ayların gelmesiyle yüreklerinde farklı bir coşku oluşan Müslümanlar, 2019 yılına yaklaşmamız ile birlikte 3 ayların ne zaman başlayacağı sorusuna yanıt aramaya başladı.

İşte 2019 üç ayların başlama tarihi:

Recep Başlangıcı 08 Mart 2019 Cuma

Şaban Başlangıcı 06 Nisan 2019 Cumartesi

Ramazan Başlangıcı 06 Mayıs 2019 Pazartesi

Ramazan Son Günü 04 Haziran 2019 Salı

18-12/23/2019-ramazan-bayrami-ne-zaman.jpg

2019 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı 1. Gün 05 Haziran 2019 Çarşamba

Ramazan Bayramı 2. Gün 06 Haziran 2019 Perşembe

Ramazan Bayramı 3. Gün 07 Haziran 2019 Cuma

2019 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Arefe Günü 10 Ağustos 2019 Cumartesi

Kurban Bayramı 1. Gün 11 Ağustos 2019 Pazar

Kurban Bayramı 2. Gün 12 Ağustos 2019 Pazartesi

Kurban Bayramı 3. Gün 13 Ağustos 2019 Salı

Kurban Bayramı 4. Gün 14 Ağustos 2019 Çarşamba 

18-12/23/ramazan-ayi-hakkindaki-ayet-ve-hadisler.jpg

RAMAZAN AYI HAKKINDAKİ AYET VE HADİSLER:

Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah'ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir. (Bakara Suresi 185)

2-) Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için Oruç,sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılındı. (Bakara Suresi 183)

3-) Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır. (Bakara Suresi 184)

4-) Bunlar, tövbe edenler, ibâdet edenler, hamdedenler, oruç tutanlar , rükû' ve secde edenler, iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar ve Allah'ın koyduğu sınırları hakkıyla koruyanlardır. Mü'minleri müjdele. (Tevbe Suresi 112)

5-) Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helâl kılındı. Onlar, size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz. Allah, (Ramazan gecelerinde hanımlarınıza yaklaşarak) kendinize zulmetmekte olduğunuzu bildi de tövbenizi kabul edip sizi affetti. Artık eşlerinize yaklaşın ve Allah'ın sizin için yazıp takdir etmiş olduğu şeyi arayın. Şafağın aydınlığı gecenin karanlığından ayırt edilinceye (tan yeri ağarıncaya) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar orucu tam tutun. Bununla birlikte siz mescitlerde itikâfta iken eşlerinize yaklaşmayın. Bunlar, Allah'ın koyduğu sınırlardır. Bu sınırlara yaklaşmayın. Allah, kendine karşı gelmekten sakınsınlar diye, âyetlerini insanlara böylece açıklar. (Bakara Suresi 187)

18-12/23/ramazan-bayrami-hadisleri.jpg

RAMAZAN AYI HADİSLERİ

1-) İslam beş esas üzerine bina edilmiştir: Allah"tan başka ilah olmadığına ve Muhammed"in O"nun kulu ve elçisi olduguna şehadet etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, Kabe"ye haccetmek, Ramazan orucu tutmak. (Tirmizi, İman 3, (2612))
2-) Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri,orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir. (Buhari, Savm, 2)
3-) Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur. (Müslim, Sıyam 2, (1079))
4-) Oruçlu bir kimse yalanı ve yalanla iş yapmayı terk etmezse onun yemesini içmesini terk etmesine ALLAH'ın hiçbir ihtiyacı yoktur. [Buhari, Savm, 8.]
5-) Oruç tutunuz, sıhhat bulunuz! (Et-tergib ve'Terhib, 2:83)
6-) Sahura kalkmak berekettir. Bir yudum su içseniz bile onu terk et­meyiniz. Çünkü Allah sahura kalkanlara rahmet eder. (Müsned, 3:44)

7-) Oruç tutun. Şüphesiz oruç Cehennem ateşine ve: dünyanın kötü­lük ve musibetlerine karşı kalkandır. (Cami'üs Sağir,4:212 )

8-) "Oruçlu iken çirkin konuşmayın! Birisi size sataşırsa, “Ben oruçluyum" deyin.[Buhari, Savm, 9]
9-) Kim Allah Teala yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar. (Tirmizi, Cihad 3, (1624))
10-) Ramazan ayında, hasta veya ruhsat sahibi olmaksızın kim bir günlük orucunu yerse, bütün zaman boyu oruç tutsa bu orucu kaza edemez. (Buhari, Savm 29)
11-) Kadir gecesini, kim sevabına inanıp onu kazanmak ümidiyle ihya ederse, geçmiş günahları affedilir
(Müslim, Müsafirin 174, (769); Ebu Davud, Salat 318, (1371); Tirmizi, Savm 83)

2019 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ

23 Nisan: Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı tatili salı gününe denk gelecek. Bu resmi tatili pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

1 Mayıs: Emek ve Dayanışma günü İşçi Bayram çarşamba günü kutlanacak. Çalışanlar ve öğrenciler için bugün resmi tatil uygulanacak.

19 Mayıs: Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı pazar gününe denk gelecek, ekstra tatil olmayacak.

15 Temmuz: Demokrasi ve Milli Birlik Günü pazartesi gününe denk gelecek hafta sonu ile birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

30 Ağustos: Bayram cuma günü kutlanacak. Hafta sonuyla birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

29 Ekim: Bayram salı günü kutlanacak tatilini pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

2019 yılı resmi tatil günlerini ve önemli günleri herkes merak ediyor. Haberimizde sizler için 2019 Ramazan ayı ne zaman başlayacak ve 2019 Ramazan Bayramı ne zaman bitecek sizler için araştırdık. Hem tatil planlarını önceden yapmak hem de dini vazifelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, 2019 dini takvimini inceliyor. Her yıl 11 ayın sultanı olarak gelen ve evlere bereket kalplere huzur veren Ramazan ayı bu sene ne zaman başlayacak? Ayrıca Ramazan bayramı tatili ne zaman olacak? sorusunun da detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN