Rasim Ozan Kütahyalı kimdir? Boşnaklarla ilgili sözü için yakalama kararı

Rasim Ozan Kütahyalı kimdir? Boşnaklarla ilgili sözü için yakalama kararı

Spor yorumculuğu yaptığı bir televizyon kanalında Boşnaklara hakaret ettiği gerekçesinden ötürü 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında açılan davanın ardından Rasim Ozan Kütahyalı için yakalama kararı çıkarıldı. Şimdi herkes Rasim Ozan Kütahyalı kimdir, Rasim Ozan Kütahyalı Boşnaklara ne dedi, Rasim Ozan Kütahyalı nerede çalışıyor? gibi konuları araştırıyor. İşte Rasim Ozan Kütahyalı’nın biografisi…

Rasim Ozan Kütahyalı kimdir, nerede çalışıyor, ne iş yapıyor ve Boşnaklarla ilgili ne dedi? sözü, Rasim Ozan Kütahyalı için çıkarılan yakalama kararının ardından merak edilir oldu. Spor yorumculuğu yaptığı bir televizyon programında Boşnaklara yönelik sarf ettiği sözlerin ardından Türkiye’de birçok kesim tarafından eleştirilen ve hakkında suç duyurusunda bulunan Rasim Ozan Kütahyalı kimdir, ne iş yapıyor, nerede çalışıyor ve Boşnaklar ile ilgili ne dedi? gibi detaylar şu sıralar merak ediliyor. İşte Rasim Ozan Kütahyalı ile ilgili aradıklarınız…

RASİM OZAN KÜTAHYALI HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Rasim Ozan Kütahyalı hakkında, bir televizyon programında Boşnaklara hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davaların duruşmalara katılmadığı ve yargının uzamasına sebep olduğu gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmada tarafların avukatları hazır bulunurken, sanık koltuğunda yer alan Rasim Ozan Kütahyalı ise zatürre olduğu gerekçesiyle mazeret sunarak duruşmaya katılmadı. Sanık Kütahyalı’nın 9 günlük sağlık raporunu mahkemeye sunan avukat Esennur Ezgi, önceki duruşmada çıkarılan zorla getirme kararının tebliğ edilmemesi gerekçesiyle yakalama kararı çıkarılmaması gerektiğini öne sürdü. Ezgi’nin savunmasına karşılık Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği avukatları da sanık Kütahyalı’nın davayı uzatmak için duruşmalara gelmediği ve tatil yaptığına dair fotoğrafların basına yansıdığını ifade etti. Sanık Kütahyalı’nın avukatı bu sözlere itiraz ederek, mahkemeye sundukları sağlık raporunun gerçeği yansıttığını vurguladı. Müvekkilinin tatil yaptığının söylenmesini ispatlanmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanık Kütahyalı’nın duruşmalara dâhil olmadığı, yargılanmanın uzamasına yönelik eylem ve hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkardı, dava ise bir sonraki mahkemeye ertelendi.

19-06/13/rasim-ozan-kutahyal.jpg

RASİM OZAN KÜTAHYALI KİMDİR?

30 Nisan 1981'de İzmir'de doğan Rasim Ozan Kütahyalı, Türk köşe yazarı ve televizyoncudur. Eski Taraf gazetesi yazarı olan Rasim Ozan Kütahyalı, şimdi de Takvim ve Sabah gazetesinin Pazar ekinde köşe yazarlığı yapıyor. Kanaltürk'te yayınlanan Ters Cephe'de yorumculuk yapan Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV'de yayınlanan Dinamit, Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarında yorumculuk yapmıştır. Taraf gazetesindeki köşe yazarlığının ardından Sinan Çetin'in firması Plato Film'de metin yazarlığı ve kast direktörlüğü yapan Rasim Ozan Kütahyalı aralık 2008 yılından itibaren Kanal T'de ana haberleri yorumladı. Aynı kanalda Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür ile birlikte Politik Performans programını sunan Rasim Ozan Kütahyalı, Nisan 2009'da Kanal T'den ayrıldı ve yayın danışmanı olarak CNN Türk'e geçti. Bir süre Reha Muhtar ile Çok Farklı programının danışmanlığını yürüten Rasim Ozan Kütahyalı, Aralık 2009'dan itibaren Ters Cephe programında yorumculuk yaptı. Beyaz TV'de Beyaz Futbol programında yorumculuk da yapan Rasim Ozan Kütahyalı'nın babası mühendis, annesi öğretmendir. İzmir 60. Yıl Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne giren, fakat ikinci sınıfta ayrılan Rasim Ozan Kütahyalı, Habertürk yazarı Nagehan Alçı ile evli olup Betül Yasemin ve Ayşe Ela adında ikiz kızları vardır.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN