Roma dönemine ait ve altın yazmalı! Diyarbakır'da ele geçirildi

Roma dönemine ait ve altın yazmalı! Diyarbakır'da ele geçirildi

Diyarbakır'da Roma dönemine ait 17 yapraktan ve 34 sayfadan oluşan, ceylan derisi üzerine altın yazmalı tarihi kitap ele geçirildi. Şüpheli, elinde bulundurduğu kitabı almaya gelen üç kişi ile birlikte suçüstü yakalandı.

Diyarbakır'da, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde yaşayan bir kişinin, Roma dönemine ait altın yazmalı kitabı satmak için alıcı aradığı bilgisini edindi.

Çalışma başlatan ekipler, şüphelinin, 9 Ağustos Cuma günü alıcılarla buluşacağını tespit etti. Bunun üzerine Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'ndeki buluşma noktasında önlem alındı.

ESERİ ALMAYA GELENLERLE SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Kayapınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda şüpheli, tarihi eseri almaya gelen 3 kişiyle birlikte suçüstü yakalandı.

19-08/10/aw776141_04.jpg

 Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen ceylan derisi üzerine altın yazmalı, 17 yaprak ve 34 sayfadan oluşan kitaba el konuldu.

19-08/10/aw776141_05.jpg

Kitap muhafaza altına alınırken, gözaltına alınan 4 şüphelinin jandarmadaki sorgusu sürüyor.

AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN